Béke a V4-ek poraira

2022. március 21. 09:41

Vajon mikor lesz újra barát lengyel és magyar, mikor jön el ismét a „dva bratanki”?

2022. március 21. 09:41
null
Bánó András
Hírklikk

„Tanultuk az iskolában: Lenin élt, Lenin él, Lenin élni fog! Azt hittem, kissé átalakítva ez a V4-ekre is érvényes lesz, azaz: a V4 élt, a V4 él, a V4 élni fog. Olvasva a hírt, rájöttem, hogy tévedtem. Kiderült ugyanis az Azonnali információjából, hogy lengyel részről lefújták Áder János még regnáló köztársasági elnök március 23-ra esedékes lengyelországi látogatását. A korábbi tervekben még az szerepelt, hogy egy bizonyos Bochnia nevű városban avatta volna fel Áder Duda lengyel elnökkel IV. Béla Árpád-házi királyunk leánya, Szent Kinga szobrát, de a szervezők törölték a programot. Pedig nem lettek volna egyedül, a két államelnök felesége, Agata Kornhauser Duda és Herczegh Anita is megtisztelte volna a jeles eseményt.

Az Azonnali úgy értesült, hogy Áder ki sem utazik Lengyelországba. Erre utal, hogy pénteken délutánig a magyar Köztársasági Elnöki Hivatal részéről nem érkezett meg a lengyel félhez az engedély-kérelem arra, hogy Áder fegyveres testőrei átléphessék a lengyel határt. Ugyan ez csak formaság, de a kötelező kört le kell futni a két állam hivatalos szervei között.

Az Azonnali úgy tudja, hivatalosan a háború miatt halasztják el a programot, de az egyik fő ok az volt, hogy az oroszbarát magyar álláspont miatt Andrzej Duda nem akart magyar kollégájával mutatkozni nyilvánosan egy ilyen protokoll eseményen.”

Fotó: MTI Fotó: Kollányi Péter

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
akiaki
2022. március 21. 23:09
ez a bánó ki a faszom? ja az a hazug csaló!
Monongahela
2022. március 21. 22:32
Eddig is szartál a V4-re, ezután is fogsz.
Brandon the great Negro
2022. március 21. 22:24
Bánó meg örömködik. Normális?
tollas60
2022. március 21. 22:08
Ennek a fickónak vénségére se jött meg az esze.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!