Orbán Viktor biztonságot, Márki-Zay Péter háborút adott a szavaival a magyar embereknek

2022. március 23. 10:47

Egy krízis rossz kezelésének mindig nagy ára van.

2022. március 23. 10:47
null
Perlaky-Papp József
Facebook

„Az ATV Egyenes Beszédben Szőllősi Györgyivel a háború kampányra gyakorolt hatásairól beszélgettünk. A háború sokkszerű hatást gyakorolt ránk, ugyan nem mi vagyunk az elsődleges elszenvedői, mégis a magyar választónak sérült a biztonságérzete, felerősödött bennünk a béke iránti vágy. A kríziskommunikáció szigorú protokollja alapján az első megszólalások jelölik ki a politikai szereplők ügyben elfoglalt pozíciót, meghatározza a további kezelés irányát.

A miniszterelnök stratégiai nyugalmat hirdetett, eltolta magától a konfliktust azzal, hogy kijelentette: nem a mi konfliktusunk, ki kell belőle maradnunk. Elmondta, hogy el kell kerülnünk azt, hogy a magyar emberek fizessék meg a háború árát. Kihívója, Márki-Zay Péter pedig többször is azt az álláspontot hangsúlyozta: ha a NATO kéri, akkor fegyvereket és magyar katonákat is küldene a konfliktusba. Leegyszerűsítve, ahogy a választó ezt érzékeli: Orbán Viktor biztonságot, Márki-Zay Péter pedig háborút adott a szavaival a magyar embereknek.

Egy krízis rossz kezelésének mindig nagy ára van. Gyors ütemben képes lebontani a reputációt, ami bizalomvesztést eredményez. Ennek a politikában, egy kampányszituációban azonnal jelentkező veszteség az eredménye. Két kompetens jelölt esetében a krízisre adott kommunikáció egy versengésnek nézett volna ki. Ki tud hamarabb biztonságot adni szavakban a választóknak, ki az, aki hatásosabban képes a háborút eltolni a magyar emberek életétől, ki tud többet tenni a békéért?

Ez a verseny most elmaradt. A helyzet specialitása, hogy az első megszólalások után már hiába próbál irányt váltani a hibáját észlelő ellenzéki miniszterelnök-jelölt, a közvélemény elkönyvelte az álláspontját. Ezt felerősíti az azóta azonos véleményt hangoztató baloldali politikusok kórusa és a politikai ellenfél szembesítő kampánya. Mivel a kampány utolsó hónapjában a kommunikáció is a karakterek közötti különbségekre helyezi a hangsúlyt, így a kormánypártok ehhez kaptak ismét »ajándék« muníciót az ellenfelüktől.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tom hagen
2022. március 23. 17:49
Láttam ezt az interjút. Nagyon jó volt. Remekül összefoglalta az elmúlt hetek profi kommunikációját vs. az elmebeteg ámokfutását.
csulak
2022. március 23. 14:59
soha tobbe baloldalt !
states
2022. március 23. 12:10
Maki egy személyiségzavaros retardált faszkalap. És még visszafogott is voltam. Amit például csak tegnap produkált, hogy délután letagadta, amit délelőtt mondott, elég lenne kényszerzubbonyra.
-... -.-
2022. március 23. 11:24
-zsoltkom- "Egy krízis rossz kezelésének mindig nagy ára van." Talán igazabb állítás mára... Egy krízis orosz kezelésének mindig nagy ára van. Orbán nem fogja magától elárulni, hogy ebben az árban rubelben vagy euróban van számítva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!