A németek haláltáborokat működtettek, mégsem akartuk kitörölni Goethét

2022. március 08. 09:21

Ukrán művészek szerint bojkottálni kellene az orosz kultúrát.

2022. március 08. 09:21
null
Kontra
Facebook

„»Az orosz mozi és kultúra elleni bojkott egy kísérlet arra, hogy megtisztítsuk a világot a terrorista állam propagandájától« – mondják ukrán művészek (!), és arra szólítják fel a világot, hogy bojkottálják az orosz kultúrát. A II. világháborúban a németek nem csak városokat bombáztak porrá, hanem haláltáborokat működtettek. Valamiért mégsem akartuk kitörölni sem Goethét, sem Kantot, sem Hegelt, sem Wagnert, sem Heinét, sem Brechtet, sem Mozartot, sem senki mást, akinek bármiféle köze volt a német kultúrához. Sem a kelet-német, sem a nyugat-német művészeket nem helyezte bojkott alá az akkori művészvilág.

Nagyjából azért nem, amiért most sem kellene: csak a művészet és a kultúra egyéb formái által lehet valamennyire kijönni abból a csapdahelyzetből, amibe az erőpolitika lavírozta magát. És ha a művészek ezt a bojkottot helyeslik, nem szólalnak fel ellene, akkor mit mondanak majd, amikor a politikum munkatáborokba kezdi zárni azokat, akiket »oroszoknak« nyilvánítanak?! Mert ez ugyanaz, csak eltartott kisujjal.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Madasa Hatter
2022. március 09. 10:52
Ukrán kultúráról még nem hallottam..Oroszról igen.
öszödibeszéd
2022. március 08. 18:51
Lógjunk ki a sorból, olvassunk sok szép orosz klasszikus elbeszélést és költészetet, csodáljuk meg Kandinszkij és Malevics festészetét, az orosz avantgarde színházat, a filmművészetet, a zenét és a balettet! Tegyük ezt csoportosan, majd tegyük fel a globális kommunikációs térbe, pukkasszuk így a paramilitáris liberális nyárspolgárságot. Le a háborúval, éljen a béke.
bagira
2022. március 08. 16:51
Humánus emberi jogokat mantrázó nyugat kirekesztő rasszista . Nyugati nagy demokráciát hazudnak faji nemzeti alapon megkülönböztető, ez liberál fasizmus diktatúra . Orosz művészeket sportolókat meg bélyegeznek .
kombinátor
2022. március 08. 14:03
Drezdát is valaki porig bombázta
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!