Magyar lélek

2022. április 01. 11:19

Mi a választás tétje szerintem? A magyar lélek.

2022. április 01. 11:19
null
Bohár Dániel
Bohár Dániel
Origo.hu/888

„Amikor az elmúlt 12 év sikereit emeljük ki, akkor említhetünk rengeteg beruházást, gazdasági adatokat, számokat, programokat, kedvezményeket és támogatásokat. Ezeket ismerjük és tudjuk, viszont úgy vélem, hogy nem esik elég szó az elmúlt 12 év egyik legnagyobb sikeréről.

A Gyurcsány-kormányok idején gyerek voltam, fiatal. Hála a szüleimnek és kiváló iskolámnak elég sok helyen jártam a világban már akkoriban is. A lesajnálás reakciója volt a gyakori tapasztalatom, amikor megkérdezték, honnan származom és mondtam, hogy Magyarországról. Én meg nem igazán értettem, mi a bajuk ezzel, mivel otthonról azt kaptam mindig, hogy büszkeség magyarnak lenni. Viszont a sok hasonló eset azért elmélyítette bennem ezt a »merjünk kicsik lenni« felfogást. Ugyanis Magyarország hosszú évekig azt mutatta magából, hogy »merjünk kicsik lenni«. Gyurcsányék soha nem álltak ki a magyar érdek mellett. Soha nem jelentett nekik semmit az, hogy magyar.

Az elmúlt 12 évben a magyar emberek hitet kaptak magyarságukban. A »merjünk kicsik lenni« felfogást a »merjünk álmodni és nagyot tenni« váltotta fel. Ez az egyik.

A másik ugyancsak szoros kapcsolatban van magyarságunk megélésével. Akik ismernek, tudják, hogy nagy szerelmese vagyok a külhoni magyarságnak. Mindig 15 millió magyarban gondolkodom, körbejártam az összes határontúli területet, várost és rengeteget beszélgettem honfitársaimmal. A 2004-es gyurcsányi gyalázat után mostanra sikerült eljutni oda, hogy a »táposból« barát és testvér lett.

A 2004-ben kiásott szakadékot nemhogy betemetni sikerült, hanem újraalkotni az anyaországi és külhoni kapcsolatokat. Azonban tudjuk jól, hogy a baloldal egy pillanat alatt újra kiásná az árkokat. Látjuk, hogy ők ezekben a pillanatokban is a külhoni magyarok ellen lázítanak és magyart a magyar ellen akarnak fordítani.

Április 3-án a magyar lélekről is döntünk.”

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
CharlieM
2022. április 02. 09:27
"Mindig 15 millió magyarban gondolkodom," Perszehogyne. :DDDDDDDDD
Dezsőke
2022. április 02. 07:01
ORBÁN EURÓPAI LÉPTÉKŰ POLITIKUS Van saját véleménye, tartása és jövőképe a hazájáról. Bármilyen irányból is vesznek célba minket, képes a bátor szembenállásra, érdekeink képviseletére. Van jövőképe Európáról , egy olyan Európáról amely képes kijelölni a saját útját, ahelyett, hogy Amerikával vagy az Unió egyes szélsőséges nézeteivel béklyózná magát haladásában. Nem kíván részt, felelősséget vállalni a terjedő "fertőben", a süllyedésben, a nemzetek, értékek lebontásában, a globális érdekek gátlástalan, feltétel nélküli kiszolgálásában. Az ember értékének, tiszteletének, szabadságának, nemzet,- és Európa-tudatának megőrzése mellett a felemelkedést, fejlődést, a béke megőrzését, a biztonságos életet tűzte ki céljául. Ezért támogatom Orbán Viktor ismételt miniszterelnökké választását.
Trinitysum
2022. április 01. 19:19
"Mi a választás tétje szerintem? A magyar lélek." Egy kis népet csak akkor nem söpörnek el a történelem viharai, ha összetart, és büszke a nemzetéhez tartozásra. Ez a túlélés záloga. Jó példa a zsidók. Nem szidni kell őket, hanem követni.
Akitlosz
2022. április 01. 15:35
"Mi a választás tétje szerintem? A magyar lélek." Szerintem meg a körzet országgyűlési képviselőjének a megválasztása. S annak a pártnak a kiválasztása, hogy melyik töltse fel a maradék parlamenti helyeket delegálással a listájáról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!