Elvenni az ukránok igazságát

2022. május 20. 13:41

Orbán Balázs egy felszólalásában azt mondta, Ukrajna területén amerikai-orosz háború zajlik.

2022. május 20. 13:41
null
Ács Dániel
444.hu

„Orbán Balázs államtitkár hétfőn a Parlamentben egy felszólalásában azt mondta, hogy Ukrajna területén amerikai-orosz háború zajlik. Közismert elmélet ez a fideszes univerzumban, sőt azon túl is (ha egyáltalán van még valami azon túl). Nincs benne semmi egetrengető. A párt sajtója, a párt körüli holdudvar, a szatelitpártok teljesen egyetértenek abban, hogy Ukrajna – minimum a 2004-es narancsos forradalom óta, de a 2014-es Majdan óta már biztosan – az USA műveleti területe.

A kormánypárt influenszerei azt a Kreml által terjesztett elméletet is akadálymentesen vették át, hogy Ukrajnában az oroszok éppen nácitlanítanak. Elég csak belehallgatni a fideszes Sajtóklubba: »Néha nem ártana picit az oroszok fejével is gondolkodni. Pontosan tudja, aki veszi a fáradtságot, a valóság megismerésére, hogy az oroszok azt mondták, Ukrajnának semlegesnek kell lennie, az ukrán hadsereget leszereljük, demilitarizáljuk Ukrajnát, és a nácikat kiverjük onnan, mert vannak nácik, echte, kőkemény nácik. Érdekes, hogy az a kényes Nyugat-Európa az ukrán nácikat fenemód szereti.«

Eszerint az ukránok nácik, másfelől egy távoli hatalom szabad akarat nélküli bábjai.

Nem kell sokat agyalni a Kremlből sugárzott narratíva mögött meghúzódó intenció megfejtésén. A gyilkosok ezzel a dezinformációval szeretnék magukat tisztára mosni, áldozatként vagy hősként feltüntetni. Ezáltal igyekeznek legitimálni saját bűneiket, de legalább elmosni a tettes és az áldozat közötti egyértelmű határvonalat.”

Nyitókép: YouTube

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jooee
2022. május 22. 13:07
Ez az Ács egy idióta.
Jose
2022. május 22. 07:23
Ja, amikor az amcsik háborúznak (különösebb ok nélkül), akkor nem írogatnak ilyeneket ezek a kis köcsögök.
Málaga21
2022. május 21. 17:24
"A párt sajtója, a párt körüli holdudvar, a szatelitpártok teljesen egyetértenek abban, hogy Ukrajna – minimum a 2004-es narancsos forradalom óta, de a 2014-es Majdan óta már biztosan – az USA műveleti területe." Victoria Nuland is egyetért ezzel.
Előre66
2022. május 21. 08:23
Mi van U(SA)krajnával? És ez ki?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!