Rendbe kell rakni a férfi-nő, apa-anya, és gyermek-szülő viszonyokat

2022. május 28. 19:16

A cigány telepen ugyanúgy, mint a Belvárosban.

2022. május 28. 19:16
null
Forgács István
Forgács István
Facebook

„Ha több száz, több ezer anya vonakodva, vagy egyáltalán nem engedi láthatásra a következő hetekben a gyermekét, gyermekeit, az a világ legtermészetesebb dolga lesz.

Ha ezt nehezen viselik majd azok az apák, akiknek eddig is sok gondjuk, vagy folyamatosan ki-kifakadó kisebb-nagyobb feszültségük volt a korábbi társsal, az szintén.

És mind a pánik, a megnövekvő aggódás az egyik oldalon, mind pedig az elkeseredett bizonyításvágy, hogy nincs semmi ok a túlzott félelemre a másikon, ezek mind-mind azt mutatják, hogy az elmúlt évtizedekben sokkal mélyebben sérültek a férfi-nő, apa-anya és szülő-gyermek viszonyok, mint azt még csak végiggondolni is mertük.

Férfiként mondom: sokkal többen keserítjük meg a szeretteink életét, mint korábban, és sokkal inkább, mint azt hisszük. Ez egy ragály. Egy fertőzés, ami ellen mindenkinek fel kell lépnie. A cigány telepen ugyanúgy, mint a Belvárosban.

Új és bátor stratégia kell rendbe rakni a férfi-nő, apa-anya, és gyermek-szülő viszonyokat. Azonnal.

Kell hozzá média, új jogszabályok, változó közgondolkodás és az, hogy merjünk végre beszélni róla.”

Nyitókép: Földházi Árpád

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2022. május 30. 08:54
Hiába szabályozza két ember kapcsolatát törvény, szeretet, szokások "mit mondanak az emberek"..ha a pillanatnyi indulat, az éveken keresztül felgyülemlett keserűség, igazságtalanság, vagy annak a téves megitélése egyszer csak kitör..és azt éri, aki ártatlan abban az egészben..De vannak betegek, pszichopaták, képmutatók..ugyan ki veszi észre őket..
istvanpeter
2022. május 29. 10:46
Gyakorlatilag minden rendben van, de az erőszakot kíméletlenül kellene büntetni. Húsz-harminc-negyven éveket kellene osztogatni és a súlyosabb esetekben egy kis felfüggesztést az akasztófára.
csabi57
2022. május 29. 10:40
A cigánytelepen rendbe lehet rakni, mert ott csak tanulatlanok az emberek, de a belvárosban esélytelen, mert ott más világban élnek.
Úttalan utakon
2022. május 29. 06:54
Azért volt hiba előtte. Ha az egyik gyerek védelemben volt az apa korábbi erőszakos viselkedése miatt, akkor eleve maximum felügyelt kapcsolattartást lehetett volna neki adni, vagy semmilyet. Ha a kapcsolttartás szabályozva volt, és ezt nem vették figyelembe, akkor aki a döntést hozta, bíróság vagy gyámhatóság, végzetes hibát követett el. Akkor is, ha lett volna már módja szabályozni, de nem tette meg. Ha még nem volt mód szabályozásra, vagy annak ellenére mentek a lányuk az apjukhoz, akkor a család hibázott. Ez nem segít persze senkinek már. De vannak jelek, amiket nagyon komolyan kellene venni, a családoknak is, a szakembereknek is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!