Fekete képernyő

2022. június 12. 15:48

Nem gondoltam, hogy politikai okokból ennyire brutális cenzúrával van dolgom, nem nézhetem az orosz adást.

2022. június 12. 15:48
null
Szerencsés Károly
Magyar Hírlap

„Paradoxon, de igaz: minél nagyobb erőfeszítést fejt ki Amerika és Európa Oroszországgal szemben, annál nagyobb a veszélye, hogy az oroszok egyre közelebb nyomulnak felénk

Fekete a képernyő. A százhuszonkilences csatorna. Ezen néztem pár hónapja az orosz adást. Híreket, stúdióbeszélgetéseket. Aztán egy fekete képernyő maradt. Zavarba ejtett. A készülék hibájára gyanakodtam. Tényleg nem gondoltam, hogy politikai okokból ennyire brutális cenzúrával van dolgom. A cenzúrát az Európai Unió vezette be, s ennek Magyarország is a része. A magyar döntést megértettem, más – ennél direktebb kérdésekben – épp elég konfliktust vállalt a kormány. A szolgáltató azóta kiírta, hogy az Európai Unió rendeletének megfelelően határozatlan időre felfüggesztették az orosz csatorna közvetítését. Néha még mindig oda kapcsolok, mert nem akarom elhinni, ami történik. Megkerestem az interneten az orosz híroldalt, amire gyakran hivatkoztak. Leblokkolva.

A kör bezárult: más vélemény nem juthat el az európai polgárokhoz, ahhoz a néhány százalékhoz sem, aki egyáltalán venné a fáradságot, hogy több forrásból próbáljon tájékozódni. És ez a legalapvetőbb európai érték lábbal tiprása. A szabadságé. A tájékozó­dás szabadságáé. A véleményalkotás szabadságáé. Így szokott kezdődni. Ha gátolják a vélemény szabad megalkotását, gátolni fogják azt is, hogy – ha mégis megalkotjuk –, elmondjuk. Képviseljük.”

(Archív fotó 1967-ből: A Videoton Rádió és Televíziógyár Videoton TD 663 OC Favorit típusú 47 cm-es képátlóval rendelkező asztali televíziókészüléke az Elektroimpex Villamossági és Finommechanikai Külkereskedelmi Vállalat számára készült műtermi fotón.MTI Fotó: Németh József)

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
duhle78
2022. június 13. 11:15
Jóreggelt! Már ez történt a covid-hiszti ügyében is, szerte a világon - itthon is. Sokan megmondtuk, h az volt a főpróba, az érzékenyítés - meddig mehet el a háttérhatalmi elit és a lokális végrehajtói. Egyelőre úgy tűnik, bármeddig... :(
korona.2.0
2022. június 13. 09:19
Vissza kell államosítani a Telekomot Matávra ! Miért lett egyáltalán kiszervezve privát kézbe ??? Kinek a haszna ? A többi kábelost meg nézzék, akik akarják.
totisz
2022. június 13. 08:35
Ezt a csatornát csak az oroszul tudók nézték, azonban egyelőre nem sikerült letiltani az orosz sajtót, mindegyik elérhető és egy klikk a magyar fordításra és máris mindenki számára olvasható. A gépi fordítás szinte kifogástalan minőségű...
BircaHang
2022. június 13. 07:50
Alapvetően jó jel, hogy a libbantak rettegnek a hírektől. Ez azt jelzi, már ők maguk se jósolnak maguknak hosszú jövőt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!