Orbán Viktor CPAC-en elhangzott beszéde a közéleti diskurzus egyik fő tárgyává vált az Egyesült Államokban

2022. augusztus 07. 20:11

Rod Dreher amerikai író-filozófus két tanulságot fogalmazott meg az amerikai konzervatívok számára.

2022. augusztus 07. 20:11
null
Orbán Balázs
Orbán Balázs
Facebook

„Orbán Viktor CPAC-en elhangzott beszéde a közéleti diskurzus egyik fő tárgyává vált az Egyesült Államokban. Nagyon sokan írták meg véleményüket, gondolataikat, és vontak le következtetéseket a magyar miniszterelnök által elmondottak alapján.

Köztük Rod Dreher amerikai író-filozófus, a The American Conservative főmunkatársa és Magyarország barátja is, aki két tanulságot fogalmazott meg az amerikai konzervatívok számára:

»Fel kell ismerni, hogy nem a megszokott politika idejét éljük, hanem azt, amikor a nyugati civilizáció túlélése a tét – és mi, akik hálásak vagyunk a nyugati civilizációért, annak számos hibája ellenére, vesztésre állunk.

Hajlandónak kell lennünk arra, amit a liberálisok tesznek: az állam erejét a saját céljaink elérésére kell használni. A liberalizmus nem semleges; ez egy fikció. Orbán Viktor pedig megértette ezt. Az amerikai jobboldalnak feltétlenül meg kell tanulnia ezt a leckét, és alkalmaznia kell, mivel az egyetlen politikai intézmény, amelyben a jobboldalnak ma érdemi befolyása van az Egyesült Államokban, az az állam. Mára az amerikai hadsereg is woke lett, komoly bajban vagyunk.«

Rod Dreher számos ponton elemzi a magyar miniszterelnök CPAC-beszédét, érdemes elolvasni a teljes írást is!”

A nyitóképen: Orbán Viktor a dallasi CPAC-rendezvényen. Fotó: ZACH D ROBERTS / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2022. augusztus 08. 17:49
Újabb csapás az Államokra..ehhez képest a putyin..:)
neeskens
2022. augusztus 08. 12:29
Csodálatos siker, ettől lett ápoló a kórházban, tanár az iskolában és megoldódott az alföldi ökológiai katasztrófa.
01234567890
2022. augusztus 08. 08:45
Mennyit tud lehívni az ország a 28 000 millió euróból? A lengyelek megváltoztatták az ominózus törvényüket, ez kevés volt az úniónak, egyelőre 0 eurót kapnak.
Európai téridő
2022. augusztus 08. 07:10
Most lett nyilvánvaló, hogy 1916-1920-ban hiba volt szétzúzni Európa "birodalmait" a francia és brit "birodalmistáknak" (imperialistáknak). Mára az akkori "szétzúzó" egykori Antant országai egyáltalán nincsenek "szívélyes egyetértésben" és politikailag egyre csak "zsugorodnak". A franciák már a betoborzott, behívott "muszlimjaiknak" való behódolásról beszélnek, Brexitország is "vergődik", Amerika is megroggyant egy kissé. A Magyar Királyságot pedig a Habsburgok tették "soknemzetiségű országgá", "etnikai tisztogatásaik" a magyarság rovására történtek. Külön hiba volt a török hódoltság alatti "anyaországok" "menekültjeit" ilyen nagy számban a Mohács előtti Magyar Királyság területére telepíteni, a német betelepítésekről, a "Schwabenzug"-ról nem is beszélve. A megborult nemzetiségi arányok és a bécsi udvar aknamunkája vezetett el egészen Trianonig. Úgy tűnik, hogy a magyarországi németek az 1945 utáni kitelepítésekből "helyes következtetéseket vontak le".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!