A YouTube-on is harmatgyengén teljesítenek az ellenzéki pártok, alig nézik a videóikat

2022. szeptember 05. 11:58

Velük szemben Orbán Viktor csatornája valósággal szárnyal, és van még egy meglepetés szereplő.

2022. szeptember 05. 11:58
null
Rőfös Géza
Kontra

„Körülnéztünk a magyar pártok YouTube-csatornáinak háza táján, és – bár nem voltak magas elvárásaink – még mi is meglepődtünk azon, amit találtunk.

Egy-két kivételtől eltekintve (melyeket cikkünk végén részletezünk) egészen jelképesnek tekinthető a meghatározó magyar pártok iránti érdeklődés a világ legnagyobb videómegosztó közösségi oldalán. A korrektség kedvéért érdemes hozzátenni, hogy a Fidesz sem tűnik kifejezetten erősnek ezen a felületen, de az igazán megdöbbentő a saját fontosságuk illúziójába vakon szerelmes baloldali pártok körüli érdektelenség.

Gyurcsányék például láthatóan gyártanak kifejezetten erre a felületre szánt videókat, de a legutóbbi 5 anyaguk nézettsége összesen nem éri el az ötszázat.

Az úgynevezett magyar zöldpárt, a Lehet Más a Politika ezzel szemben már jóval kevesebb erőfeszítést tett a tartalomgyártásba. Gyengén keretezett, átcímkézett (újrahasznosított) tüntetéses beszédekkel és parlamenti felszólalásokkal találkozhatnak az érdeklődők. 

A LEGUTÓBBI 5 VIDEÓJUK KÖZÜL LAPZÁRTÁNKIG EGYIK SEM ÉRTE EL AZ 50 (!!!!!) MEGTEKINTÉST SEM.

A saját hanyatlásának pocsolyájában elégedetten dagonyázó Jobbik a YouTube-versenyben meglepően erős – legalábbis a többi baloldali párthoz képest. Itt akár 400-500 ember is kíváncsi az amúgy teljesen érdektelen videókra.”

Nyitókép: YouTube

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Apa1964
2022. szeptember 06. 10:58
Nem igaz, hogy kevesen kíváncsiak rájuk....én is szoktam nézni őket. Olyan jókat röhögök!
pemete jakab
2022. szeptember 05. 22:43
"A YouTube-on is harmatgyengén teljesítenek az ellenzéki pártok, alig nézik a videóikat" "Velük szemben Orbán Viktor csatornája valósággal szárnyal" Hányan néznek kvantummechanikáról videókat, és hányan nézik a celebek videóit? Mert ugyan az ellenzék nem az előbbi színvonal, de az igaz, hogy Viktorka meg celeb-színvonal.
annamanna
2022. szeptember 05. 16:24
Akkor legyen már a Kutyapárt is megemlítve, ami jóval jobban szerepel a többi ellenzéki pártnál, bár sokkal gyengébben Toroczkainál. 21,3 ezer feliratkozó, a maximum legnépszerűbb videójukon 492 426 megtekintés van, de nyilván itt is van, amit alig nézett meg valaki. https://www.youtube.com/user/nyolcherejumacska
MaBaker
2022. szeptember 05. 14:48
A cikkből szándékosan kivágták a Mi Hazánkról szóló részt. De nem is baj, mert magában a cikkben is elegánsan elhallgatják, hogy míg Orbán Viktornak 23 ezer feliratkozója van a Youtube-on, addig Toroczkai Lászlónak 160ezer, több mint 7x annyi. A Fidesznek mint pártnak pedig felfelé kerekítve 13ezer feliratkozója van, míg a Mi Hazánknak 58 ezer. Bár ez az érték nagyjából semmit nem jelent (azért ha a 160ezer feliatkozó egyben szavazó is lenne, mondjuk azzal majdnem parlamentbe is lehetne kerülni) az azért csodásan látszik rajta, hogyan erőlködik a Kontra és sajnos a Mandi is, hogy mindenképpen az egyik oldalnak tetsző kimutatást fabrikáljon. Akár a tények elferdíésével is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!