A hét legnagyobb botránya Márki-Zay külföldi tiltott pártfinanszírozása

2022. szeptember 04. 10:58

Elég megnézni ennek az Action For Democracynak a tanácsadóit.

2022. szeptember 04. 10:58
null
Nefelejcs Gergő
Jövőkór

„A hét legnagyobb botránya, az természetesen Márki-Zay külföldi tiltott pártfinanszírozása az Action For Democracy szervezeten keresztül. A hét elején ez még csak pár száz millió volt, ahogy ezeket a sorokat írom, már kétmilliárdról beszélnek. A sztori az az, hogy ezt bizony külföldön élő magyarok pénzéből fundraiselték össze az internetről, de én nem sok olyan milliárdos közösségi finanszírozást láttam, amit konkrétan nem tudok megtalálni az interneten, pedig nekem többek között az a szakmám, hogy olyan dolgokat találjak meg, amiket nem akarják hogy megtaláljanak.

A jobbos sajtó természetesen már megtalálta a maga gumicsontját, hogy Soroshoz köthető emberek irányították és segítették az MZP kampányt – és ez talán igaz is, Gyuri bácsi beefje a magyar kormánnyal már megy egy ideje.

De az amerikai szarkavaró-gépezet, ami a demokraták alatt annyira felpörög, hogy már a neonáci terroristákat támogató GLADIO program újraindításán agyalnak, az jóval durvább, mint bármi nyílt társadalmas – valutashortolós dolog, amivel Gyuri bá dolgozik.

Elég megnézni ennek az Action For Democracynak a tanácsadóit. Wesley Clark úr például személyesen vezényelte le Szerbia NATO-bombázását, és szakterülete a szövetség perifériáján megtérdepeltetni a renitens kormányokat.

Na, hát ha valami szúrja a jenkik szemét, az biztos, hogy a magyar jobboldal. Itthon ugye vagy húsz éve az a törekvés, hogy legyenek nemzeti bajnokok, nemzeti tőkésosztály, ami mögött az a ráció, hogy legalább itt marad a profit, lehet fejleszteni, és az országban élő milliárdos könnyebben elzavarható kecskepásztornak, mint az országon kívüli, ha nem tud viselkedni.”

Nyitókép: Márki-Zay Péter Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Béri Balogh Ádám
2022. szeptember 05. 07:26
Érdemes elolvasni az egészet. A konklúzió is jó: " De így nem lehet gyerekek. Lehet azt mondani és amellett kiállni, hogy az Orbánék által képviselt irány rossz. De akkor azt el kell mondani, hogy miért rossz és hogy lesz jobb - és ez pedig nem fog menni az amerikai külügy kottájából, mert azokat az embereket nem érdekli, hogy élünk-e vagy halunk. Baloldaliként pedig különösen nem: mert ha végeztek a jobboldallal, akkor a baloldaliakat szokták helikopterekből kidobálgatni. Ahogy pedig a világ dolgai állnak, nem vagyunk ám attól annyira messze. Ha felmérik, hogy a jobbközepes-dékás marhaságok nem vezetnek eredményre, ezek simán felfegyverzik a Légió Hungáriát is: és ha a baloldalon egyeseknek nincs fenntartásuk azzal, hogy a CIA pénzén szórakozzanak, akkor majd szerintetek pont az újfasisztáknak lesznek?" Egyébként van több jó írása is: https://jovokor.substack.com/p/fektcsekker-fektcsekkerre-nevet
Vasalo
2022. szeptember 05. 06:59
Ez a politikában mindig igy ment. Semmi uj a nap alatt. Csak az utobbi 80 évböl pár példa. @A nácik a szocializmus és a társadalmi egyenlöség nevében nyirtak ki sok millio embert. @A mi kommunistáink is vagy 45 évig a NÉPI demokraciát épitették ugy, hogy a népet bezárták és a száját befogták. @Az EU gazemberek is az EU polgárok nevében pofáznak, de eddig még semilyen témában nem kérdeztek meg senkit, hogy mit is akar. @Az ukrán végtelen korrupt rezsimet is a mi nevünkben támogatják. @A gázt, a villanyt meg az olajat is tölünk veszik el, hogy Putyin és népe fázzon. @A német kormány nyilvánosan bevallotta, hogy egy demokráciában öket nem érdeklik a választoik igénye, az ukránok fontosabbak. @Gyurcsány is a szabadság nevében lövetet a tömegbe a mai napig ismeretlen idegen legiosokkal. @A sok ezer külföldi választási felügyelönek nem tünt fel, hogy a moslék jelöltjeit ki és miböl pénzeli. @Ugyanakkor a #tolvaj# Orbán kormány osztogat a családoknak, vasutakat,stadionokat, iskolákat, korházakat, muzeumokat épittet, fizetéseket emel, a határokat védeti, gázt meg olajat szerez, a diktatorikusan elnyomott népnek. A sötét a sajtoszabadságot nem tisztelö diktaturában naponta irodnak nyilvánosan aljas a helyzetet hamisito hirek. @Hazaárulok dolgoznak a nemzetközi intézményekben természetesen a nép nevében. @Tolvajok hivnak külföldi rendfenntartokat a meglopottak ellen. Stb.
A Kis Mikike
2022. szeptember 05. 05:52
Meghalok a rohogestol. A nemletezo amerikai hatterhatalom mindig olyan neveket valaszt a szarkevero gittegyleteinek, ami homlokegyenest az ellenkezoje annak, amit aztan az a gittlegyet csinal. Nem is kell gondolkodni, hogy vajon mire lettek teremtve, eleg ranezni az nevre, az ellenkezojere gondolni es maris tudjuk kik ezek es mit akarnak. Ebben az esetben az Action For Democracy (akcio a demokraciaert) nevu gittegylet igyexik alaasni a demokraciat illegalis modon, amitol en gurulok a rohogestol. Annyira atlatszo es bugyuta mar ez az amerikai ragcsalo, hogy teljesen nevetsegesse valtak.
TMATMA
2022. szeptember 05. 01:00
Ne feledjük, MZP azt mondta: június óta is több száz milliót küldtek neki Amerikából. Azt hiszem, a 2019. évi önkormányzati kampány hatalmas baloldali kampány pénzei is ebből a forrásból jöhettek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!