A Fidesz az egyetlen valódi ellenfelének az MSZP-t tekinti

2022. szeptember 13. 17:15

A Fidesz technikája egyértelmű: bomlasztani, lejáratni az ellenzéki szavazók előtt az MSZP-t.

2022. szeptember 13. 17:15
null
Szekeres Imre
Facebook

„A Nézőpont Intézet havi kutatási jelentéseinek manipulációs céljai pontosan feltárhatók: a demokratikus ellenzék 7 pártját (a Kétfarkút is ide sorolva) gyengébbnek mutatni a valóságosnál, szembefordítani velük szavazóikat. Ezeket a célokat azzal az egyszerű megoldással éri el, hogy bevezeti az »egyéb baloldali« szavazó fogalmát. Így alakul ki az a kép, hogy miközben az összes megkérdezett 36 százaléka szavazna a demokratikus ellenzéki pártokra, ebből csak 20 százalékot tüntet fel támogatóként, és 16 százalékot »egyéb baloldali« pártszavazóként. Egy-egy párt szavazói különböző erősséggel kötődnek választott pártjukhoz (mag, belsőgyűrű és külső gyűrű), de elvitatni, hogy valóságos választási helyzetben a szavazatukkal támogatnák pártjukat csak manipulációs céllal lehet. A manipuláció két irányú egyrészt azt sugallja, hogy a demokratikus ellenzék gyengébb a valóságosnál, és szavazóik közel fele »egyéb baloldali« pártra szavazna, mert elégedetlen velük.

A manipulációnak van külön kiemelt célpontja is, az MSZP, amelyet rendszeresen az összes megkérdezett körében 1 százalékos támogatottsággal jelölnek. A többi párt esetében nincs ilyen mértékű eltérés azokkal a kutatóintézeti adatokkal, amelyek személyes megkérdezésen alapulnak. (A Nézőpont adatfelvétele telefonon történt.) A Fidesz az egyetlen valódi ellenfelének az MSZP-t tekinti (korábban még a Jobbikot is veszélyesnek tartotta magára nézve), mert a rendszerváltás utolsó tényezőjét is fel akarja számolni. A Fidesz számára az MSZP azért veszélyes, mert válsághelyzetben újra megszerezheti az egyszerű emberek támogatását, és ezt a lehetőséget akarják kizárni. A Fidesz technikája egyértelmű: bomlasztani, lejáratni az ellenzéki szavazók előtt az MSZP-t. Mindezt a háttérből, felhasználva ellenzéki politikusokat, és a nem kormánypárti médiát is a kormánypártiról nem is beszélve.”

Kapcsolódó

Nézőpont: Ha most vasárnap tartanának a választásokat, azt a Fidesz jelentős előnnyel megnyerné
A Nézőpont közvélemény-kutatásából kiderül, hogy a baloldal összesített támogatottsága tovább kopott. Bővebben is érdekel...

A Nézőpont közvélemény-kutatásából kiderül, hogy a baloldal összesített támogatottsága tovább kopott.

Nyitókép: Szekeres Imre Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nyugati Ádám
2022. szeptember 15. 15:16
Szekeres elvtárs nem vette észre, hogy 1990-ben gyakorlatilag az összes ellenzéki párt az MSZMP-ből gyűjtötte össze a gyakorlati politikához értő kádereit, még a magát nagy-tudásúnak deklarált SzDSz is. Egész Európában is ugyanez volt a gyakorlat, ott is a szocdemeknek volt mozgósítható párttagsága, a kisebb pártok rájuk kapaszkodva próbáltak hatalomhoz jutni. Jelenleg is ugyanez a helyzet azzal különbséggel, hogy mára a német szocdemek is kifogytak a jobb koponyákból. A kis és max közepes pártocskákban pedig a vakok között a félszemű is király elv érvényesül. Ráadásul a fiatalabbak csak hőzöngeni meg nagyotmondásban versenyezni szeretnek, a politikai güriző aprómunkát azonban nem kedvelik. Ez különösen jellemzi a baloldali és azon belül is leginkább a liberális fiatalokat. Az utcai hőzöngőket és rombolókat azonban minden tábor meg tud rendelni hol és mikor maguk mellé, hol és mikor az ellenfél mellé.
NKFF
2022. szeptember 15. 08:43
Saját magatokat járattátok le seggfejek! Már az is nagy csoda,hogy még léteztek!
Vakfolt
2022. szeptember 14. 14:34
"A Fidesz számára az MSZP azért veszélyes, mert válsághelyzetben újra megszerezheti az egyszerű emberek támogatását, és ezt a lehetőséget akarják kizárni." Ezt a lehetőséget az mszp önmagában kizárja, nem kell ide más.
u.cserkész
2022. szeptember 14. 12:47
Imrus, ittál te eleget? Az mszp-t már senki sem tartja számottevő pártnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!