Tevék Felcsúton

2022. október 17. 14:06

Nehezen tudom megfejteni, hogyan lesz a tevetenyésztés a nemzetgazdaság húzó ágazata.

2022. október 17. 14:06
null
Lendvai Ildikó
Népszava

„A magyarázatot a teve egyéb előnyös tulajdonságaiban kell keresni. Itt van például az, hogy a teve homokvihar esetén be tudja csukni fülét és orrát. Ez állampolgári szinten is hasznos volna ilyen viharos időkben: nem éreznénk, ha valami bűzlik, és nem hallanánk meg a kellemetlen híreket. Könnyedén elhinnénk, hogy az egész infláció csak az uniós szankciók miatt van, és nem kérdeznénk, akkor hogy az ördögbe lett a mi inflációnk a szankcionáló Unió átlagának duplája.

Ínséges időben a teve púptechnikája is roppant praktikus. Mint tudjuk, képes a púpjában tartalékolni a zsírt, így akár hónapokig bírja szegényesebb koszton. Azt mondjuk nem értem, miért tartalékol vizet is, hiszen -bűnös feledékenység-a vízdíjat még fel sem emelték. Igaz, a vízvisszatartás következtében a teve ürüléke olyan csontszáraz, hogy tüzelésre használják. Ez nálunk is jól jöhetne, de mégsem hinném, hogy gazdasági jövőnket a teveszarra akarnánk alapozni. Arra elég a tarvágás az erdőkben.

Végül Orbán berlini útja segített megfejteni a rejtélyt. A teve ajkának két oldala képes egymástól tökéletesen függetlenül mozogni. Ez az! Ez kell nekünk! Így már érdemes a tenyésztését támogatni. Miniszterelnökünk máris képes bármit meg az ellenkezőjét is egyszerre mondani. Berlinben kifejtette, hogy Zelenszkij igazi szabadsághős, az ukrán Nagy Imre. Hogy itthon közben az ő sugalmazására a sajtója miket mond róla, azt tudjuk. Bár lehet, hogy Nagy Imre szobrát ezért vitték arrébb – mit keresne egy elő-Zelenszkij a Parlament közelében?”

Nyitóképen: Teve. Fotó: Delil Souleiman / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ólat a trolloknak
2022. október 18. 10:53
Tevék Felcsúton, Gurmai polgártársnő Brüsszelben.
foldizs
2022. október 18. 10:53
A migránsok előreküldték a tevéiket Felcsútra?
Ólat a trolloknak
2022. október 18. 10:51
Ildikó hogy megöregedett, és csúnyák a fogai. Biztos sokat dohányzik.
zakar zoltán béla
2022. október 18. 09:16
Ócska kenGOOROO szöveg
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!