A Vaskupola megérkezett

2022. november 26. 08:31

Ukrajna olyan ravaszul bele akarta ugrasztani Lengyelországot a csalánosba, ez a katonai fejlesztés több mint időszerű.

2022. november 26. 08:31
null
Bencsik András
Bencsik András
Demokrata

„Apropó Európa. Két friss hír: elvégezte első repülését Franciaországban a magyar légierő új közepes helikoptere. A H225M típusjelű gépből 16 darabot rendelt négy éve a honvédség, az első már berepült gépek jövőre érkeznek meg Szolnokra, tudósított a Magyar Nemzet. A másik: világszínvonalú izraeli radarrendszer áll jövőre a Magyar Honvédség szolgálatába. A legendás izraeli Iron Dome, azaz Vaskupola légvédelmi rendszer egyes egységeinek gyártásába a magyar hadiipar is bekapcsolódik. Tüzérségi felderítőradarként a Vaskupola 100 kilométer távolságig képes a különböző gránátok, tüzérségi lövedékek, rakéták becsapódási pontjának meghatározására és az indítás helyének azonosítására is. Képes percenként 200 célt követni, és a saját tüzérség válaszcsapásainak irányításában is alkalmazható.

Most, hogy Ukrajna olyan ravaszul bele akarta ugrasztani Lengyelországot a csalánosba, ez a katonai fejlesztés több mint időszerű. Jó, nem vagyunk ott a világbajnokságon, viszont egyre jobban vigyázunk a magunk biztonságára. Ennyit a karszalagokról.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Namond
2022. november 26. 14:22
Kedves Bencsik elvtárs A Vaskupola radarrendszere nem nyújt semmiféle védelmet tüzérségi és rakéta lövedékektől. Sőt még csak magunk elé sem tarthatjuk, mivel a 2020-ban kötött üzlet, első elemei jövőre érkeznek meg és akkor sem mind a 11 db radar. Tájékozatlan hülye vagy hülyén hazudozó propagandisták kedvéért: 1. A radarokat és a szükséges infrastruktúrát, kiszolgáló létesítményeket telepíteni kell - tervezni, engedélyeztetni, felépíteni, műszakilag átvenni, beüzemelni, üzembe helyezni, vagyonvédelmet biztosítani - valamint a személyzetet toborozni, kiképezni szükséges. 2. "Készül a magyar Vaskupola: Magyarország biztonságban lesz az eltévedt ukrán rakétáktól is" Írta: Kohán Mátyás, közreadva 2022. november 22. 12:33 "A Vaskupola jövőre érkező radarja 150 négyzetkilométeres területet fed le, körberakhatjuk vele Magyarországot." "Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter Novák Katalin köztársasági elnökkel közös izraeli útját követően jelentette be, hogy jövőre rendszerbe áll Magyarországon „a Vaskupola szeme”, a Hamász rakétáinak korai felderítésére és semlegesítésére használt, legendás izraeli légvédelmi rendszer ELM-2084 típusú légtérellenőrző, légvédelmi és tüzérségi felderítőradarja. Az üzletet még 2020 decemberében ütötte nyélbe a Magyar Honvédség és a Rheinmetall Canada, a tervek szerint szovjet őskövület rádiólokátorokat (P-37-eseket, PRV-17-eseket és SZT-68U-kat) váltanak majd le a tizenegy izraeli radarra." Megjegyzem, tudtommal a HAMASZ rakétái nem éppen 21. századi konstrukciók, jelentős részük garázs barkácstermék, viszont százával készíthetők - viszonylag olcsón.
kaktusztea
2022. november 26. 12:42
Ja, a Vaskupola radarrendszerét vette meg Magyarország. Azzal nem lődözöl le semmilyen lövedéket, Bencsik elvtárs.
FeketeFehér
2022. november 26. 12:30
"hogy Ukrajna olyan ravaszul bele akarta ugrasztani Lengyelországot a csalánosba" Mondjuk Bencsik András elképesztően hülyén tolja a putyini fakenewsokat. :)))
masikhozzaszolo
2022. november 26. 12:27
Vaskupola először Magyarországon. 2018. január. 25. 16:32 hvg.hu/itthon/20180125_Ufok_es_Soros__Alufoliasisakban_szolalt_fel_a_DKkepviselo_a_debreceni_kozgyulesen És több is van. "Az alufóliás Varga nem tiszteli a közgyűlést. Varga erre átnyújtott neki is egy sisakot."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!