Érdemes hátrébb lépnünk, amikor az ellenzék kampányfinanszírozási botrányát vizsgáljuk

2022. november 12. 18:28

A párttámogatás – véleményem szerint – egyáltalán nincsen rendben hazánkban.

2022. november 12. 18:28
null
Fodor Gábor
Fodor Gábor
Facebook

„A törvényeket be kell tartani. Csak ebből az alapvetésből indulhatunk ki. Tehát a magyar választásokra vonatkozó jogszabályokat minden politikai pártnak – vagy jelölő szervezetnek – kötelessége tiszteletben tartania.

Azonban érdemes egy keveset hátrébb lépnünk, amikor az ellenzék kampányfinanszírozási botrányát vizsgáljuk. Tudniillik a párttámogatás – véleményem szerint – egyáltalán nincsen rendben hazánkban. Hiszen azokból a pénzekből, amelyek legálisan eljuthatnak a pártokhoz egyszerűen nem lehet kampányt csinálni. Emiatt pedig itthon mindenki behunyja a szemét és úgy teszünk, mintha egyéni körzetenként egymillió forintból képes lenne kampányolni egy-egy képviselőjelölt. A valóságban minden politikai erő innen-onnan próbálja összeszedi azt a szükséges pénzt, amiből egy észrevehető kampányt tud lebonyolítani. Szerintem hazug, farizeus viselkedés a magyar közéletben, hogy a sajtó hamis, irreális elvárásokat kér számon a politikai életen.

A fentekből adódóan a kormányzat (kormánypártok) tetemes előnyből indulnak az ellenzékhez képest, hiszen jóval több pénzt képesek a választásokra fordítani.

Régóta ideje lenne tisztába tenni a kampányfinanszírozás kérdését és megszűntetni azt a lehetetlen helyzetet, amely ma sújtja a politikában résztvenni kívánó pártokat és szervezeteket. Biztos, hogy emelni kellene a legális forrásokat, és szigorúan gátat szabni az illegális támogatásoknak.”

Nyitókép: YouTube

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2022. november 13. 20:50
Milyen pártfinanszírozás, milyen kampány? Egyáltalán ki nézi meg a plakátokon, hogy ki az? Vagy egyébként milyen polgárbosszantó hülyeségről beszél Fodor? Soha nem találkoztam senkivel, aki azt mondta volna, ejnye de jó kis plakát ez, rájuk szavazok, vagy na végre engem is felhívott az X párt telefonautomatája, vagy néznék valamit a youtube-on, erre bejön Friderikusz.
Davidov
2022. november 13. 13:09
Köpönyegforgató prototípus vagy?!
Lajoss
2022. november 13. 08:33
Miért,miért baj az,hogy a fidesz kontroll nélkül használja a magyar költségvetést?
Namond
2022. november 13. 08:02
A pártok és kampányaik - adóforintjainkból történő - állami finanszírozása kádárista bolsevik maradvány. Ki mondta, hogy jenki stílusban és jenki pénzköltéssel kell kampányolni? Ez nem más, mint a választók félrevezetése és a felülről - valakihez hű, vagy hűséget mímelő - kirendelt "politikusok" sztároltatása. Miért nem a helyi közösségek szerint méltó, helyi problémákat megélő és olcsón aktivisták útján ismerté váló személyek kerülnek a politikába? Miért a pártvezetések jelölik ki, képviselőinket akiknek fogalmuk nincs a helyi problémákról. Ez a kádári rendszer túlélése! Orbán az örök Győző, Kádár helyére akar ülni, tán még a villájába is beköltözne, mint örökös? A rendszer, sőt a módszerváltás pedig le van ejtve, az udvari oligarchiák érdekében, akik azért versenyeznek, hogy ki lehet orbán, a szemét szar támogatásával, multilaterális vállalkozás? Ki is fér bele abba a 32-be amit orbán, a szemét kormánya meghirdetett?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!