Miért akarják a liberálisok a hajléktalanokat a fűtetlen templomokba zárni?

2022. december 20. 17:08

Miért nem követelik, hogy engedjék be őket a múzeumokba és a könyvtárakba?

2022. december 20. 17:08
null
Martin Ethelwolf
Martin Ethelwolf
Facebook

„Miért akarják a liberálisok a hajléktalanokat a fűtetlen templomokba zárni?

Miért nem követelik, hogy engedjék be őket a múzeumokba és a könyvtárakba?

Ott van fűtés!”

 

„Addig tart a civilizációnk, amíg vannak könyveink" - Farkas Attila Márton a Mandinernek

Baloldalinak vallja magát, de néha szeret jobboldalit játszani - a Kafka-novellákon hangosan röhög, közel áll hozzá az ateista Camus, a kármelita misztikus Keresztes Szent János, Eckhart mester és Besenyő Pista bácsi. Ja, és nemrég megírta eddigi élete fő művét. Nagyinterjúnk!

A nyitóképet Farkas Attila Márton bocsátotta rendelkezésünkre; készítette: Chris Allan Tod

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atake
2022. december 22. 08:09
Esetleg DK székház? Ott megy a fütés? Csak 1 tipp
209158783
2022. december 21. 21:18
"torrente" igazad van, aki ezt a cikket írta, több, mint marha. Nem tudja, hogy amióta az egyházak minden más intézménynél fontosabbak a fidesz-rezsimnek, a templomokban fűtik a padsorokat, s ha a hajléktalanok beülhetnének, talán kevesebb lenne a fagyhalál. A kulturális intézmények fűtésére sajnálják a pénzt, inkább nem használják őket.
tartarossz.blog
2022. december 21. 19:52
A mindenkori egyháztól átfogó vagy totális szociális programot várni, vagy a szemére hányni, hogy a papok és szerzetesek miért nincsenek ott a devizahitleres és számlahátralékból keletkezett adós-kilakoltatásokon akadályozni a végrehajtót vagy legalább miért nem szaladnak el a lakatvágó és feszítő eszközökkel így hátráltatva azt és miért vannak a templomok állandóan zárva, az az egyháztól elvárná azt is, hogy a svájci gárdát is vesse be, a hajléktalanvédelem ügyében de nem állíthatunk minden hajléktalan mellé egy svájci gárdistát. Nos ha az egyház papjai és szerzetesei amint kilakoltatásoknak állana ellent, azonnal az egyház kategóriából átkerülne a félszekta állapotba, a vallásszociológusok pedig tanácstalanul vakargatnák a fejüket mivel az un állammal és annak törvényeivel szembekerült egyház, már szociológiai definiciók szerint sem egyház hanem inkább szekta. Tehát máris megadtam a kulcsot, az egyházat, a protestánsokat is és a neoprotestánsokat meg kell téríteni először, rá kell bírni őket, hogy ne legyen teszetoszák és ne az állam köpönyegében és komfortzónájában lustuljanak, hanem alakuljanak harcos szektává!
tartarossz.blog
2022. december 21. 19:37
A Magyar Népköztársaság alkotmánya szerint a lakhatás alkotmányos jog - egy rendszerváltás igenhamar megoldaná a hajléktalan problémát, sokegyéb mellett, mint a rokkantak és leszázalékoltak szociális katasztrófája, a munkanélküliek kötelező tébéje. Az elmúlt több mint 30 év kapzsitalizmus egy lényegi dolgot megvilágított: egy ideig azt gondolhatták sokan, hogy a kapzsitalizmus az ilyen, néha válságba kerül, ez a természetes - és persze még nem találtak föl nála jobbat, arra senki nem gondolt még, hogy a kapzsitalizmus maga a válság.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!