Ukrajna megszűnhet létezni

2022. december 22. 13:10

Nem szeretném, hogyha igazam lenne, mert az ukrán nép ártatlanul eddig is nagyon sokat szenvedett, de sajnos erre haladnak az események. Interjú.

2022. december 22. 13:10
null
Bogár László
Bogár László
Vasarnap.hu

„Hogyan látja melyek lehetnek azok az igazi indítékok, amelyek motiválták ennek a háborúnak a kirobbanását?

Az elmúlt években is folyamatosan háborúk zajlottak a világban, csak ezek többnyire a felszín alatt mentek végbe. Az akarat rákényszerítése egy-egy országra sokkal komplexebb formákat öltött: főként a kereskedelem és a pénz e háborúk fegyverei. Februárban azonban kitört egy véres háború, amelyről szinte mindenki azt gondolta, hogy elképzelhetetlen Európában. Ha megnézzük ennek az okait, akkor azt láthatjuk, hogy ez nem is annyira meglepő, hiszen számos töréspont jelentkezett már a térségben. Az én értelmezésemben ennek a háborúnak legalább négy rétegje van.

Melyek ezek?

A felszínen kétségtelenül egy orosz-ukrán háború zajlik, de alatta ott van egy másik, igen fontos réteg, ahol Oroszország és a nyugati világ, elsősorban az amerikai birodalom áll szemben egymással. A háborúban agresszorként fellépő Oroszország egy egyesített Nyugat haderejével harcol. Ha ez nem így lenne, akkor Ukrajna erőforrásait tekintve már réges-régen összeomlott és kapitulált volna.

A nyugati fegyverzettel, logisztikával, technológiával harcoló ukránok pedig pár hónap alatt Európa legerősebb hadseregévé váltak.

Ez már valójában egy harmadik világháború. Ha megnézzük a jelenségek még mélyebb rétegét, akkor láthatjuk, hogy ugyanaz ismétlődik meg, mint az első és második világháborúban.

Mire gondol pontosan?

Arra, hogy az első világháborúban megsemmisítették a második német birodalmat. A második világháborúban megsemmisítették a harmadik német birodalmat. Most pedig ebben a harmadik világháborúban, – ha nem is semmisítik meg –, de végzetes csapást mérnek a negyedik német birodalomra.

Amelyet én úgy értelmezek, hogy magára az egész Európai Unióra, mivel az Európai Unió jövője elválaszthatatlan Németországétól.

Azzal, hogy az ipari nagyhatalmat, Németországot elszigetelik az olcsó energiát biztosító Oroszországtól, az sajnálatosan az európai államok gazdasági összeomlásához vezethet.”

Nyitókép: Mandel NGAN / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 153 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lauder Stenonis..
2022. december 23. 10:34
Bogár "komprádorszivattyú" Laci bá megint biofűre ivott kannás bort.
konfucius
2022. december 23. 10:06
laci bátyám, én egyáltalán nem bánnám azt, ha Ukrajna megszűnne létezni. egy ilyen soviniszta ország, mint Ukrajna, inkább ne létezzen. Majd kitalálunk a helyére valami más államformát, sokkal kisebb hatáskörrel, sokkal kisebb területen. Kárpátalján pl. semmi keresnivalójuk nincsen. Az is igaz ugyanakkor, hogy kell közénk és az oroszok közé valami vagy valaki. Ezt majd kitaláljuk.
kerekperec
2022. december 23. 09:32
bogár egy vészmadár akinek mindig sikerűl összecsődíteni egy bagázs, unatkozó, alacsony elme kapacitásu puddingfejű kergebirkát, kik imádják a Csipkerózsika” meséit ahol megállt az idő, és ezzel megszűnt minden változás. Ez a depressziós pacák semmiben nem lát jót, szokása szerint mindig valami nagy bölcset akar mondani, tücsköt - bogarat összhord és csak a rosszat harangozza és mindig másokban keresi a hibát. Röviden; egy hibbant agyú vén komcsi!
Kivűlálló
2022. december 23. 00:50
BOGÁR LÁSZLÓ: "Ukrajna megszűnhet létezni" "Nem szeretném, hogyha igazam lenne..." Én viszont nagyon is szeretném ha így lenne! :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!