The Telegraph: Joe Biden támadása az EU ellen éppoly feltűnő, mint amilyen hamis volt

2022. december 23. 10:17

A lap úgy véli, az amerikai elnöknek abban igaza van, hogy az EU-tagok és a NATO-n belül is nézeteltérések vannak az orosz fenyegetés kezelésével kapcsolatban.

2022. december 23. 10:17

Joe Biden állítása, miszerint a támadó fegyverek Ukrajnába küldése szétszakítaná a NATO-t és az Európai Uniót, éppoly feltűnő, mint amennyire álságos – írja a The Telegraph. Az amerikai elnöknek igaza volt, amikor azt mondta, hogy az európai vezetők attól tartanak, hogy a harmadik világháborút a saját udvarukban robbantják ki. Bidennek abban is igaza van, hogy az EU-tagok és a NATO-n belül is nézeteltérések vannak az orosz fenyegetés kezelésével kapcsolatban. De az az állítás, hogy a NATO és az EU ezek miatt széteshet, félrevezető álca, amely elrejti, hogy az USA nem akarja kockáztatni, hogy valódi világháború alakuljon ki.

Vannak Európában olyanok, akik úgy érzik, hogy az ukrajnai sikerek bizonyítják, hogy helyes volt az az álláspont, hogy csak védelmi fegyvereket küldtünk, és az is igaz, hogy

Párizs és Berlin lassan értékelte a Moszkva jelentette fenyegetést.

De Berlin már azelőtt is jelentős mértékben hozzájárult az ukrán légvédelemhez fegyverrendszerekkel, hogy Biden bejelentette volna a Kijevnek szánt Patrióta rakétákat Zelenszkij washingtoni látogatása során. Az EU és a NATO tagállamai között is vannak különbségek, például Magyarország, amely a háború mielőbbi befejezését szeretné, és túl közel áll Oroszországhoz, és félelmek, hogy Olaszország új kormánya mit fog tenni Ukrajnával kapcsolatban. Az EU egésze azonban milliárdos nagyságrendű segélyeket és fegyvereket küldött, és felajánlotta Ukrajnának az uniós tagságot.

Nyitókép: Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt (k) fogadja Joe Biden amerikai elnök és a felesége, Jill Biden a washingtoni Fehér Háznál 2022. december 21-én. Az Ukrajna ellen Oroszország által februárban indított háború kezdete óta ez Zelenszkij első külföldi utazása.MTI/EPA/Jim Lo Scalzo

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
APESZ72
2022. december 23. 11:51
ok
Ödenburger
2022. december 23. 11:15
A Déloszi Szövetség is csak és kizárólag Athén érdekeit képviselte - nincs új a Nap alatt.
august
2022. december 23. 11:07
Ha végignézünk a NATO történelmén, kizárólag USA érdekekért lépett fel. Pld. mi mi a szart keresünk Szíriában, vagy mit kerestünk afganisztánban????? ------ Ugyanez a véleményem, a NATO jelenleg az amerikai hadiipari, gazdasági és politikai érdekeinek elsőszámú védelmét hivatott ellátni, egy vállról indítható eszköz, védelmi szövetségnek álcázva. Főleg az ukrán konfliktus mutatott rá az úgynevezett "önkéntes" fegyverszállításokkal. Olyasmi ez mint a régi kommunista szombatoknál, nem kötelező, de aki nem vesz benne részt az ráfarag -rövid vagy hosszú távon.
Majdmegmondomén
2022. december 23. 10:45
Európa nem mer kilépni a NATO-ból, mert akkor az USA magára maradna és szerintem erre vár egy halom ország... (De álmodozni azért lehet...)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!