Szurovikin „leváltása” nem leváltás, de érdekes

2023. január 12. 19:05

Az orosz források kedvező jelnek tartják, szerintük „biztos” a győzelem.

2023. január 12. 19:05
null
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

„Szurovikin »leváltása«.

Nem leváltás, de érdekes.

Az orosz források kedvező jelnek tartják – ha Geraszimov a paranscnok, akkor nagy offenzíva jön, amiben »biztos« a győzelem.

Nos, »biztos« nincs egy háborúban, ebben meg különösen nincs.

Lehet ez Putyin húzása is: innentől a teljes orosz katonai vezetés közvetlenül, saját reputációjával felel a háborúért. Ha buknak, mind buknak – és nagyot.

Semmi biztosan nem tudunk valójában az orosz belső helyzetről, mekkora feszültség van például a Wagner és a hadsereg között?(van, mert a kép a külvilágnak az, hogy a Wagner győz, a hadsereg meg posztolgat/nem mond igazat és úgy általában alulteljesít – kivéve pont Szurovikint.

A fentiektől függetlenül lehet egy nagy orosz offenzíva akár – a talaj fagyott, az ukrán haderő kapott egy komoly ütést és nem tudjuk a Bakhmut környéki harcok mekkora veszteséget okoztak. De a pozícióharc, vagy akár a »blame game« előkészítése is lehet.”

Megint lecserélték az ukrajnai orosz haderők parancsnokát

„A különleges művelet vezetési szintjének megemelését a megoldandó feladatok volumenének kiterjesztése, illetve a haderőnemek és alakulatok szorosabb együttműködésének szükségessége indokolja" - közölte az orosz védelmi minisztérium, miután bejelentették: Valerij Geraszimov, az orosz hadsereg vezérkari főnöke veszi át az ukrajnai orosz erők parancsnokságát Szergej Szurovikintől.

Nyitókép: Sergey Fadeichev / Sputnik / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
A ló kérdez
2023. január 13. 17:49
Tisztelt Demkó Úr, az orosz források kedvező jelnek tartják, mert aki nem tartja kedvező jelnek, és ezt publikálja is, hosszú börtönbüntetésre számíthat.
Bármi Áron
2023. január 13. 16:44
Mindennek pont 50% az esélye. Vagy úgy lesz vagy nem.
Kivűlálló
2023. január 13. 15:15
Érdekes mi, Attila? Inkább arról beszéljünk, hogy az ukrán hadvezetésben hány magasrangú tisztet váltottak le (vagy lőttek agyon, esetleg lett öngyilkos)?! Lássuk, mennyire vagy tájékozott...!
Zolotarjov
2023. január 13. 09:08
Eddig csak puhítgatták, marinálták az ukikat. Az igazi tánc most kezdődik..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!