Egy év háború

2023. február 27. 16:00

Lélekben készülnünk kell a permanens globális háborúra annak minden következményével együtt.

2023. február 27. 16:00
null
Bogár László
Bogár László
Magyar Hírlap

„Egy éve, a háború kitörése előtt e lap hasábjain azt írtam, hogy talán nem lesz háború, ám hozzátettem, hogy ha a világot irányító »nem létező« erő nagyon akarja, akkor mégis lesz. És lett, mert a jelek szerint nagyon akarta, és ma is nagyon akarja, így valószínűleg még hosszú ideig a kísérőnk is marad.

Most, egy évvel a háború kitörése után, bár minden még annál is sokkal bizonytalanabb, mint egy évvel ezelőtt volt, talán mégis érdekes lehet összefoglalni mindazt, amit eddig tudunk. A lejátszástechnikai felszínen ugyan egy orosz–unkán háborút látunk, de valójában már kitörésének első heteiben világos volt, hogy ez a konfliktus legérdektelenebb része, és ennek örvényléseire összpontosítva biztos, hogy nem értjük meg a folyamat lényegét. A háború kirobbantása és a lehető leghosszabb ideig történő folyamatos fenntartása elsősorban az amerikai birodalom stratégia érdeke, hisz ezen keresztül elképzelései szerint végzetesen meggyengítheti egyik fő riválisát, Oroszországot, belesodorva egy befejezhetetlen háborúba, ami erőforrásainak kimerítése nyomán térdre kényszeríthetővé teszi.”

Nyitókép: MTI/AP/Jevhen Maloletka

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pamac
2023. február 28. 04:54
Érdemes lehet megnézni a másik oldalról is, mert az oroszok csak részben tették azt amit vártak tőlük. Megtámadták ukrajnát beleharaptak, és megálltak. Most hogy a teljes nato önti a fegyvert és a pénzt az ukránokhoz, az a kérdés is felmerülhetne, hogy most ki is fáraszt ki kicsodát? Mert kb az összes fegyvert az usától vesszük, a tetejébe még pénzt is küldünk, lehet az eladósodottság hamarabb kifárasztja a nyugati országokat, mint gondolnánk.
Cyklon
2023. február 27. 21:36
Az amerikai önkényuralom és a liberális lepra leküzdéséhez a megoldás, ha Kína Oroszországot megsegíti a többi BRICS szövetségesekkel együtt. Az USA, a Nyugat rühes liberalizmusa nagy veszélyt jelent Magyarországra.
zara
2023. február 27. 21:17
war is peace... nemsokára itt a nagy nyugati gazdasági összeomlás, ami független a ukrajnai háborutól, de befolyásolja majd azt...
koronaszepe
2023. február 27. 20:39
Talán nem lesz eső, de ha jön egy nagy szürke felhő, és elered, akkor lesz. Ha a tudjukkik úgy akarják, akkor lesz. "Vasárnap este buli lesz, ha eső nem lesz, ha lesz, nem lesz Vasárnap este buli lesz, ha eső nem lesz, ha nem lesz, lesz, ha nem lesz, lesz..."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!