Bátorság

2023. március 17. 09:10

A jelenkor sehonnai bitangjai március 15-én Petőfi Sándor jeltelen sírján állva nyomkodták saját fejükbe a pléhbádog koronát.

2023. március 17. 09:10
Batka Zoltán
Népszava

„Mondhatnánk, hogy Orbánéknak annyi közük van a magyar tradícióhoz, mint kiskőrösi narancsos pizzának az olasz konyhához, de sajnos nem lenne igaz. A magyar történelem ugyanis kétosztatú: mindenkor voltak tisztító vihart hozó hősök és a gyáváknak az áradat után mindent ellepő, elszürkítő iszapja.

A történelem igazságtétele, hogy az utóbbiaknak jobbára nem marad neve csak nyoma, a szürke sár, erejük abban mutatkozott meg, hogy Petőfi vándorcsizmájára tapadva elnehezítették a költő lépteit. A történelem sárfigurái mindenkor arra használták a megalkuváson alapuló túlélésüket, hogy bosszút állhassanak a valódi hősökön. Így torolva meg saját fortélyos gyávaságukat.

Most sem történt másképp, a jelenkor sehonnai bitangjai március 15-én Petőfi Sándor jeltelen sírján állva nyomkodták saját fejükbe a pléhbádog koronát, a liberális Petőfit megtették a kereszténykonzi görénykurzus előfutárjának, Putyin katonájának, a Rákay Philip hasonmásverseny győztesének. A szélestenyerű Fejenagy hazug szájából éppen csak az nem hangzott el, hogy már Petőfi is kínai akkumulátorgyárakat akart az alföldi rónaságra.”

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fabulon a bőre őre
2023. március 18. 21:35
Ez se mer máshova írni, mint a szemétdombra.
nyugalom
2023. március 18. 15:11
Micsoda fogalmazas! Inkabb büfögés ! Ki ez a korcs?
amca
2023. március 17. 17:27
Szerházy ócska prli. Először vidd fel a népszahra példányát 2000- re. Schwartzdzyordsz nem fizetne ,éhen döglenél. Ja ,csukd be a szád ,mert berepül a döglégy.
Ma is bukik a Zorbán...
2023. március 17. 15:21
FaBatkát sem ér a bolsevista csirkefogó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!