Ezért nem fog a baloldal soha választást nyerni

2023. március 23. 13:48

Lerí róluk a gőg, az arrogancia.

2023. március 23. 13:48
null
Bohár Dániel
Bohár Dániel
Origo.hu/888

„Személyes tapasztalatokon alapuló élménybeszámoló következik.

Abban a »szerencsés« helyzetben vagyok, hogy az átlagosnál sokkal többet találkozom baloldali politikusokkal, és mindezt már több mint egy évtizede teszem. Vagyis van némi tapasztalatom, hogyan változott a viselkedésük a folyamatos kétharmadok hatására.

A Parlamentbe április után frissen bekerülő balosokkal kezdeném. Ezek többsége momentumos, de van köztük párbeszédes és hasonló, valódi támogatottsággal nem rendelkező »politikus«. Lesújtó a véleményem. Ez az újgenerációs baloldal borzasztó. Úgy viselkednek, mintha legalábbis lenne bármilyen teljesítmény mögöttük. Úgy járnak az Országgyűlésben, mintha a 18. kormányukat alakították volna már meg, valójában pedig azt sem értem, hogyan kerültek be a Parlamentbe.

Nem emlékszem arra, hogy korábban lett volna bármikor olyan szakasza a hazai politikai életnek, amikor ennyire alacsonyan volt a baloldal intellektuális állománya.

Lehet sok mindent mondani a régi szocikról, de mondjuk egy Hiller István egymagában magasabb nívót képvisel, mint a teljes Momentum-frakció.”

Nyitókép: Fekete-Győr András Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pemete jakab
2023. március 25. 08:10
"Lerí róluk a gőg, az arrogancia." A Fideszről meg a hatalmi pöffeszkedés.
syphax
2023. március 24. 16:01
"..Ezért nem fog a baloldal soha választást nyerni." DENEMÁM! EGY NAGYBÜDÖS LÓFASZT A SEGGÜKBE, NA "AZT" FOGNAK "NYERNI" "ODA". TÖBBSZÖR IS! AZ JÁR NEKIK.
Akitlosz
2023. március 24. 10:43
Ezért nem lesz Bohár soha jó politikai szakértő, mert soházik. "pedig azt sem értem, hogyan kerültek be a Parlamentbe" Ugyanúgy, ahogyan a szintén támogatottság nélküli KDNP. A választási rendszer minimum 5%-os támogatottságot szab meg feltételként a parlamentbe kerülése, de ezt engedi kijátszani, ezért kerülnek be 0%-os pártok a parlamentbe. Ez kinek a hibája? Ki hozta a választási törvényt? Csak nem a Fidesz? Csak 3 lista kapott legalább 5%-ot a tavalyi választáson, a Fidesz, a DK, és a Mi Hazák listái, a parlamentben mégis 9 pártnak van frakciója, ami a választói akarat kijátszása, tehát további hat pártnak érdemtelenül. Nem kellene engedni az 5%-os szabály kijátszását, cserében le lehetne vinni a küszöböt 4%-ra, annyi volt 1990-ben is. Vagy akár 3%-ra. De a valós támogatottság nélküli 0-1%-os komolytalan pártokat mindenképpen ki kellene szűrni a parlamentből. A jelenlegi választási rendszerben 93 helyet osztanak listáról. Ez azt jelenti, hogy minimum 1,075%-os támogatottság kellene 1 mandátumhoz bejutási küszöb nélkül is. A közös listázás a választói akarat kijátszása. Nem a magyar választók akarnak 0-1%-os pártokat a parlamentben látni, hanem maguk a politikai pártok, hogy így úgy a kormányoldal, mint az ellenzék meg tudja többszörözni a frakciói s így a hozzászólásai számát az országgyűlésben.
ihavrilla
2023. március 24. 08:04
Na azért Hillerrel kapcsolatban erősen túloz a szerző.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!