Magyarország az egyetlen európai uniós tagállam, amely csak részben szabad

2023. március 10. 20:15

A felmérés a jelenlegi magyar politikai rendszert hibrid rezsimnek nevezi.

2023. március 10. 20:15
null
Cseh Katalin
Cseh Katalin
Facebook

„Magyarország újabb három helyet esett vissza a világ demokráciáinak rangsorában a Freedom House legújabb felmérése szerint.

Ez alapján Magyarország az egyetlen európai uniós tagállam, amely csak részben szabad: a felmérés a jelenlegi magyar politikai rendszert hibrid rezsimnek nevezi.

Az Európai Parlamentben azon dolgozom már a mandátumom kezdete óta, hogy helyreállítsuk a demokráciát Magyarországon, és a jogállamisági mechanizmussal pontosan ezt szeretnénk elérni.

A feltételességi eljárás a frakciónk, a Renew Europe projektje volt, amit sikerült a Tanács szintjére eljuttatnunk, most pedig már a gyakorlatban kell tudjon működni.

A következő Renew-projekt pedig az, hogy a mechanizmus meg is valósuljon. Az elképzelésünk nem az, hogy megvonják a forrásokat Magyarországról, hanem, hogy a gyakorlaton változtassunk. Nem akarjuk elvenni a magyaroktól sem a pénzt, sem a jogot, hogy uniós forrásokhoz jussanak, épp ellenkezőleg. Garanciákat sürgetünk, hogy a pénzek ténylegesen az emberekhez kerüljenek, és ne lopja meg őket a saját kormányuk.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 150 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
loci__
2023. március 15. 19:45
Mozgalmi és esküvőjén négykézláb részegen vágtázó izgalmi dugásra váró katka, te kibaszott Magyarországot hátba támadó és áruló rohadt, ócska kis ribanc, mert neked a mi hazánk Magyarország nem hazád csak csalással megszerzett állampolgársági joggal és hazug esküvel kaptál magyar állampolgárságot, amit tőled már réges-rég vissza kellett volna vonni. Mert téged Kanadából ügynökként szalajtottak ide szart keverni Nem is értem az általad ostorozott Orbán kormányt, hogy ha uniós mentelmi jogod alapján nem lehet téged börtönbe csukni a Magyar Törvények szerint, azért az állampolgárságodat meglehet és meg kellene szüntetni, mert te riherongy sehonnai kibaszott repedt sarkú ribanc vagy, te nem lehetsz velünk egyen rangú és jogú Magyar Állam polgár.
loci__
2023. március 15. 19:37
Ezt repedt sarkú stupid haza áruló büdös k@rvát esernyős szexel kellene kielégíteni (csukva be nyitva ki , hogy szokja) legalább 10-szer.
1000Mester
2023. március 12. 13:53
"Az Európai Parlamentben azon dolgozom már a mandátumom kezdete óta" - eddig nem tudtam, hogy a hazaárulás is munka! :)
kovsa
2023. március 12. 07:50
"Garanciákat sürgetünk, hogy a pénzek ténylegesen az emberekhez kerüljenek, és ne lopja meg őket a saját kormányuk.” Olyan szépek ezek az önvallomások. "saját kormányuk.” - tehát igaz, hogy ő nem tartja magyarnak önmagát. Csak egy ide delegált fölforgató, aki megbízást teljesít, egy ügynök. És ami a szabadságot illeti. Ha valakinek az a szabadság, hogy férfiként, 3-6 éves gyerekek előtt félmeztelen, kilógó herékkel, női ruhában ugrál, akkor ez az ország valóban nem "szabad", mert ezt soha nem fogjuk megengedni. Ugyanis, ez már mások szabadságát korlátozza és sérti a jóízlést.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!