Vágó István televíziósként értéket hozott létre, jó emlékeket hagyott maga után

2023. április 29. 15:17

Politikusként értékek rombolásához adta a nevét és a tehetségét. Az élete egyenlege? Ki-ki ítélje meg.

2023. április 29. 15:17
null
Bencsik Gábor
Bencsik Gábor
Facebook

„Vágó

Teljesen érdektelen, hogy tudta-e előre a választ a Legyen ön is Milliomosban. Nyilván tudta, egy műsorvezetőnek nem az elmeélét kell csillogtatnia, hanem a műsort kell megbízhatóan, bakik nélkül vezetnie. Nyilván tagadta, hogy tudta, az illúziógyár munkásai nem rombolhatják le az illúziót. A lényeg úgysem ez, hanem a személyiség, ami vagy van, vagy nincs. Neki volt személyisége, a komoly műveltség és tárgyi tudás, amivel amúgy tényleg rendelkezett, csak hozzáadott érték volt a megnyerő személyiséghez.

Szerettük Vágó István műsorait, kicsit csodáltuk, hogy levették a képernyőről, veszni hagyták az általa összegyűjtött, hirdetési bevételre konvertálható népszerűségét. Kicsit méltatlanul rakták ki a televíziókból. Ilyen azonban előfordul, leginkább ilyen fordul elő, az idő múlása kegyetlen, fölnőnek az új generációk, akik már nem értik, mit keres a bácsi és a néni a képernyőn, köszönjük, nem kérjük, új időknek új személyiségek szolgáltassák a szórakoztatást.

Talán ez vitte a DK politikai közösségébe: hogy nem sikerült méltósággal viselnie a méltatlanságot, és elfogultan kereste azok társaságát, akik elfogultak voltak vele, akik megadták neki azt a megbecsülést, amihez évtizedeken át hozzászokott. De lehet, hogy ez fölösleges lelkizés, lehet, hogy őszintén, meggyőződéssel csatlakozott a DK-hoz. Ahhoz a közösséghez, amelyik a leglebutítottabb, legdemagógabb politikai szövegekkel próbálja megszerezni a hatalmat. Ha így van, elég különös és szomorú. Úgy látszik, olykor az okos, művelt, világlátott embereket is az előítéleteik kormányozzák.

Vágó István televíziósként értéket hozott létre, jó emlékeket hagyott maga után. Politikusként értékek rombolásához adta a nevét és a tehetségét. Az élete egyenlege? Ki-ki ítélje meg.

Akárhogy is: volt itt valaki. És ez azért nem kevés.”

Nyitókép: Bencsik Gábor Facebook-oldala

***

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Igazszó
2023. május 09. 17:25
Te egy MÚOSZ-os szar köpönyegforgató vagy bencsik, a mai hazai jobboldal szégyene, azok után, hogy a pufajkás horn kedvenceként tomboltál 1994 után. https://muosz.hu/2022/04/13/a-.. "1979-től egy évtizeden át a Nők Lapja újságírója volt. 1988–1989 között a Tudományos Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (TDDSz) országos választmányának tagja volt. 1989-1997 között a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSz) főtitkáraként dolgozott. 1993 és 1997 között a Soros Alapítvány Tényfeltáró újságírás programja kuratóriumának elnöke volt. 1994-2001 között az Országos Sajtó Nyugdíjpénztár elnöke volt. 1994-ben megalapította a Magyar Mercurius Könyvkiadót, melynek 1996 óta igazgatója. 1997-1999 között a Nyugdíjpénztárak Országos Szövetségének elnöke volt." https://hu.wikipedia.org/wiki/..(%C3%BAjs%C3%A1g%C3%ADr%C3%B3) Takarodj a fenébe!
dönci5
2023. április 30. 12:25
NA ÓCSKA SZARHÁZI FIDESZ CSÜRHE BAGÁZS MOST KIOKÁDHATJÁTO MAGATOKAT... A FELCSÚTI ÓCSKA GECI ELÉGEDETT LESZ...
Alaric
2023. április 30. 11:53
Így kell méltósággal búcsúzni olyasvalakitől, akit egykor tiszteltünk, aztán már nem. Bencsik úr, Öntől mindig lehet tanulni valamit. Ahogy Vágó úrtól is lehetett - volna.
Pelso j.
2023. április 30. 08:15
miféle értékek rombolása? Netán ártott az üzletmenetnek, a harácsolásotoknak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!