A Gyurcsány-terv

2023. április 17. 21:28

Most, hogy meghallgattuk Gyurcsányt és megértettük amit mondott, ideje lenne, ha ő is meghallgatna minket és megértené amit mondunk.

2023. április 17. 21:28
null
G. Fodor Gábor
Origo.hu/888

„Ahelyett, hogy kigúnyolnánk, érdemes talán elgondolkodni az elhangzottakon. Azt javaslom tehát, vegyük komolyan a pozíciót, a pozícióból következő gondolkodásmódot és azt is, amit mondott.

Gyurcsány Ferenc, a baloldal egyszemélyi vezetőjeként szólalt meg (pozíció), és a politikai manőverek, fogások, taktikák és stratégiák keretében (gondolkodásmód) volt értelmezhető majd minden állítása arról, hogy szándéka szerint mi fog történni a közeljövőben (mondanivaló).

A szokatlan őszinteségnek feltehetőleg az lehet a magyarázata, hogy Gyurcsány Ferenc kettős csapdahelyzetben van: sem elől, sem hátul nem tud lenni. Elől nem tud lenni, tehát ő nem tud legelől menni - mivel 2006 óta ő Magyarország legelutasítottabb politikusa, ez pedig egy növekedési plafont (és nem üveg, hanem minimum beton) jelent bármilyen nyíltan, általa vezetett politikai konstelláció számára, hátul meg nem tud megmaradni, mert hajtja őt a hübrisz, megmutatni, hogy milyen okos, hogy csak ő lát a pályán, ő keveri a kártyát és ő dönt arról, hogy mi lesz. Szóval, hátul azért nem tud megmaradni, mert nem tud csendben maradni. Időről-időre el kell dicsekednie arról, hogy ő a főnök.

Egy újabb emberi gyengeség, a dicsekvés vágya segít tehát nekünk abban, hogy megsejtsük, mi fog történni a politikai erőtér bal oldalán.

De haladjunk módszeresen.

Először is Gyurcsány nyíltan beszél arról, hogy milyen politizálási stílust tart kívánatosnak az ellenzék számára. Ez a polgárháborús politika. A konfliktusokat végletekig élező, a politikai erőtér másik oldalát ostrom és blokád alatt tartó, az eszközökben nem válogató, a minden belefér, akár a vérig is elmenő politika ez. Ezért mondja azt, hogy Karácsony Gergely nem teljesítette hazafias kötelességét, elmulasztotta elvégezni azt a feladatot, ami értelmezése szerint a mandátumából következett volna. Az lett volna a dolga, hogy a fővárost politikailag megszervezze az ellenállás központjaként, blokád alá vegye a kormányt és élezze és élezze a konfliktusokat.

Ehelyett Karácsony helyettes államtitkárokkal alkudozik plusz kétmilliárdért, biciklisávokat fest fel az Üllőin, meg létrehoz plusz két gyalogátkelőhelyet a Blahán. Gyurcsány morálisan van felháborodva, mert Karácsony elmulasztotta a hazafias kötelességének a teljesítését, morális mulasztásban van tehát: nem borította lángokba Budapestet. Nem csoda, ha riadalmat kelt minden jóérzésű emberben ez a beszélgetés: Gyurcsány polgárháborús politikát akar, a morált ebből vezeti le - akárcsak a bolsevikok.”

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2023. április 18. 18:17
A Gyurcsány-terv, az ennek a versnek a folytatása, amerikai segítséggel: "Pofátlanul csak hazudtunk reggel, délben, este, Vajon a ti szemetekben ez oly szépen fest-e? Gyurcsány vagyok nem tagadom, a magyarok veszte, Ki oly sok ember boldogságát komiszul elcseszte. Adjál mégis egy újabb esélyt a kókler Ferónak, Még akkor is, ha unokáid ezért jól megrónak. Nálam csak a mutyi számít, nincs helye melónak, Megtehetem, bőröm vastag, mint egy csatalónak. Bár jól tudom, kívánjátok, hogy hamar kimúljak, Adja Isten, hogy még egyszer rátok szabaduljak. Megoldom a problémátok, mint még soha senki, Úgy éltek majd mint egy csöves, éhenkórász jenki." Igen, hát ilyenek ök....: Dögevö Keselyük köröztek fölöttünk, Öszödön kiderült, hogy mindent felettünk. Velünk a Gyurcsány-párt iszonyúan elbánt, Lerobbant országunk, ezért hívtuk Orbánt. Dilettáns Katyvasszal hülyítenek ismét, Kanaánt ígérnek, söt szabadságot is még. Sátáni kísértés környékez meg kamaszt, Gyurcsány szájából folyvást döl a malaszt. Dúvadok Ketrecben, röpködnek a párnák, Úgy tünik, mintha a lókötök a diadalt várnák. Bár a libsik minden magyart hülyének néznek. Szabad az út továbbra is az építkezö kéznek.
Vakfolt
2023. április 18. 16:28
"hátul meg nem tud megmaradni, mert hajtja őt a hübrisz, megmutatni, hogy milyen okos, hogy csak ő lát a pályán, ő keveri a kártyát és ő dönt arról, hogy mi lesz" És lássuk be, hogy joggal, fletó még itt a legképesebb az ellenzéki halpiacon, akármilyen béna szar, a következő egy nagyságrenddel van lemaradva mögötte, és ha megszakadok sem tudom megnevezni, hogy ki is lenne az.
NERbot
2023. április 18. 15:40
Nyilvánvaló, hogy a 14 éve semmilyen hatalommal nem rendelkező Gyurcsány Ferenc jelenti a legnagyobb veszélyt az egész univerzumra.
Hangillat
2023. április 18. 11:34
Luciferi luciferi légtéglából építi légvárát, előtte légkalapáccsal töri fel az 'autokrata stb.' fundamentumot (média árja szótár). A Kalapácsos Ember szobrának mintájára. Egy burzsoá- proletár, a pörölyfejű, szárazföldi cápa mohósága.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!