A helytartóról

2023. április 14. 12:32

Ismerős nekünk ez a magatartás, ez az erődemonstráció.

2023. április 14. 12:32
null
Kondor Katalin
Kondor Katalin
Magyar Hírlap

„Ugyanakkor úgy gondolom, ha Önöknek fontos – miként nagykövet úr említette – a más beállítottságú emberekkel beszélgetni, párbeszédet folytatni, akkor sok dolga lesz Önnek. Tudniillik ilyen emberek elég sokan vannak. Akik bizony nem az Önök nézetét vallják. Sem a háborúról, sem egy ország önállóságáról, sem pedig a választások tisztaságáról, legyen az magyar vagy éppen amerikai választás. Persze ettől mi még jól elvagyunk ezen a kis Magyarországon, melyet Önök fúrton-fúrt meg akarnak változtatni, igyekeznek véleményünket negligálni, s szomszédjainkkal összeütköztetni bennünket. Magyarán világuralmi szerepükkel visszaélve – miközben folyton a demokráciáról beszélnek – el akarják venni önállóságunkat, s csatlósokká tenni bennünket, ellenünk fordítva a fél világot.

Ismerős nekünk ez a magatartás, ez az erődemonstráció. S tudjuk, átéltünk már ilyet. Ám változnak az idők! Lassan, szerintem, de valószínű mindennek rendelt ideje van. Amit ki kell várni, s az idő aztán »betelik«. Minket el lehet pusztítani (másokat is, ebben Önöknek sok tapasztalata van), de megváltoztatni, legalább is a jobbik felét, nem lehet.

Nem tudom, hogy valóban közel van-e már Isten országa. Abban viszont reménykedem, hogyha eljön, rend lesz benne. Ami most nincs. Cseppet sincs. Öldöklés van, kapzsiság van, uralomra vágyás van, erkölcstelenség van, meg mértéktelen dőzsölés és korrupció (vélhetően ismeri az Európai Unió bűnbandáját), és van végtelen nyomor is. Például olyan, hogy csak a Közel-Keletet említsem, melyet jórészt Önök hoztak a világra. A teremtett világ, s benne az ember meggyalázásáról, a szabadság szabadossággá válásáról naponta hallunk rémtörténeteket. Manapság Önök még a történelmünket is megpróbálják meggyalázni. Az 1956-ra utaló falfirkákra gondolok, mellyel párhuzamba hozzák az akkori eseményeket a mostanival. »Ruszkik haza!« feliratokkal mázolták tele a falakat nálunk. Tudja mit? Emellé hiányzik valami: mindenki menjen haza. Csak ne a lopott hazájába, hanem az igaziba.

Tényleg is, mi ehhez képest egy vacsora?”

***

Nyitókép: MTI / Koszticsák Szilárd

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csulak
2023. április 15. 19:05
buzi jenki takarodj !
Chardonnay99
2023. április 15. 15:09
Ha az indiánok maradékai is csinálnának amerikai nagyvárosokban plakátkampányt, jenkik haza felirattal, vajon mit szólna Pressman úr?
Fleto
2023. április 15. 14:35
Kondor Katalin gratulálok, jó írás! Ezt a buzi faszt ki kellene rúgni!
Doromb13
2023. április 15. 11:21
Ez a mostani "ruszkik haza" plakátkampány kismiska,a bombázós EU-ellenes,és a 12%-ot 98%-nak feltüntető hazugságáradattal szemben. Ráadásul ez a plakát igazságot követel és hirdet - hogy Orbánra utaljak, 1989-ben még ő is ezt követelte fennhangon Nagy Imréék újratemetésén. Aztán kicsit megvilágosodott,és jött a 180 fokos fordulat! Vajjon mit kapott cserébe,vagy mivel zsarolható? Ez itt az ötven milliós kérdés !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!