Szakálla nőtt, gender

2023. április 24. 15:56

Minálunk azért még nem hágott tetőfokára az őrület, de nem vagyunk tőle messze.

2023. április 24. 15:56
null
Kondor Katalin
Kondor Katalin
Magyar Hírlap

„A valaha mondogatott vicces gyermekverset forgattam ki a címben, miszerint: »volt egyszer egy ember, szakálla nőtt, kender.« A butácska és abszurd mondókát az óvodában tanultuk meg hajdanán, azokban az intézetekben, amelyekben mostanában egy hasonló szó is sokszor előkerül. Egyelőre talán még nem elferdített versikéket tanítanak a gyerekeknek, bár ki tudja? Ám hogy a kicsik egyre több alkalommal kerülnek szóba a mindennapokban, úgy is, mint egy bizonyos elmélet, mégpedig a genderelmélet áldozatai, célszemélyei, az napnál világosabb. Valahogyan a sajtó is elvesztette az irányt, nincs lap, folyóirat, mely valamilyen formában ne tárjon olvasói elé írásokat az úgynevezett genderelmélet térhódításáról, abszurd történetekkel tarkítva az amúgy is egyre abszurdabbá váló valóságot. Magyarországon egyelőre bizonyíthatóan nincs akkora »rajongótábora« ezen elméletnek, mint a művelt Nyugaton, ám azért nap mint nap értesülünk néhány rémtörténetről, olyanokról, melyeket odaát, a hihetetlenül befogadó és minden emberhez nem méltót ájultan elfogadó társadalmakban többnyire már közömbösen néznek. Minálunk azért még nem hágott tetőfokára az őrület, de nem vagyunk tőle messze. Nálunk is hallottunk már felvilágosító kampányokról, melyek nyilván meghatóan részletezik az LMBTQ stb. ideológiát, de azt azért könnyű bizonyítani, hogy egyelőre le vagyunk maradva tőlük e téren, csaknem úgy, mint a nemzeti jövedelem nagyságát, meg a magyar kereseteket illetően.

Ám a veszély egyre közelebb jön, ezt bizonyítják azok a hazai cikkek is, melyek az elmúlt napokban e jelenség »vadhajtásairól« szóltak, méghozzá igencsak nagy terjedelemben. Megtudhattuk például, hogy Budapesten aszexuális felvonulást tartottak. Nos, ha valaki nem tudná, aszexuális az, aki ritkán vagy egyáltalán nem érez szexuális vonzódást mások iránt. Ok. Minek ezért felvonulni? Kit érdekel, hogy neki milyen az »irányultsága«? Vonuljanak! Csak ne legyen kötelező. Amúgy nekik bizony már zászlójuk is van, az aszexuális büszkeség zászlója, ez is rendben, legyen! De vajon mit várnak el tőlünk, akik semmilyen szexuális irányultságunkkal nem kérkedünk, igaz, nem is vonulgatunk? Vonulgassunk velük? Tüntessük ki őket?”

***

Nyitókép: MTI/EPA/Omer Messinger

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kulszek
2023. április 25. 10:11
Nagyon eredeti, mondhatom. Lájkoltam. Fogjunk össze az őrület ellen.
fsandors
2023. április 25. 07:08
Aszexuális. Na ebbe kezdek belezavarodni. Eddig úgy tudtam, hogy az LMBTQ azokról az emberekről szól akik szexuálisan a saját nemükhöz vonzódnak, tehát a többségtől eltérő szexuális irányultságuk van. Az aszexualitás a szexuális vozódás gyakoriságáról szól, nem az irányultságáról. Nem utal arra, hogy melyik nemhez vonzódnak. Ezek szerin van aszexuális leszbikus, aszexuális homoszexuális, aszexuális biszexuális, esetleg aszexuális heteroszexuális is? De ha már a gyakoriságról van szó, mi van azokkal, akik túl gyakran akarják? Létezik hiperszexuális is? Természetesen az összes változatával, hiperszexuális leszbikus, hiperszexuális homoszexuális, hiperszexuális biszexuális, hiperszexuális transzszexuális, hiperszexuális heteroszexuális ...stb, stb, stb. Legközelebb ők is vonuljanak?
világbéka
2023. április 25. 02:29
Ha beletörődünk ebbe a mániába, akkor abba is bele kell, hogy a kutya nem feltétlenül kutya, a társadalmi helyzet dönti el, hogy repülőgép vagy sajtreszelő, vagy éppen teknősbéka. Merugye a kutya se születik kutyának, a társadalmi elvárások teszik azzaá. A bodobács bogár se az ami, hanem a patriarchális micsodázás következtében válik azzá, úgyhogy: Szabadságot a bodobácsoknak! Mikor? Most! Meg az öreganyátok picsája, az.
-Zsolt-
2023. április 25. 01:24
Könyörgöm, állítsuk meg a kendert!! Ki fog nekünk unokákat szülni, ha az összes gyerekünket átoperálják! Hovatovább már nincs is kis országunkban gyermek, akit meg nem csonkítottak volna! Kórházak szemetes konténerei dugig vannak levágott kis bigákkal és cicikkel! Ma már minden családban van 2-3 gyerek, akinek az aktuális neme eltér a születésitől! Már a szülészeti osztályon megkezdik a csecsemők hormonterápiáját és pubertásblokkolók használatát! Ugyanezen osztályokon az apák szoptatják az aszexuális kicsinyeiket és dragqueenek rohangálnak szikékkel! Kell ez nekünk??
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!