Az MSZP és a ChatGPT

2023. április 27. 09:00

A kompetenciánk révén az MSZP a jövendő rendszerváltás motorja lehet. Az SZDSZ régi szlogenjét idézve „Tudjuk, merjük, tesszük”.

2023. április 27. 09:00
null
Szekeres Imre
Népszava

„Az MSZP-t a távozók és az átállók miatt is gyengének tartják. A disszidensek között van, aki politikai okból távozott, mert nem ért egyet az általunk képviselt új politikai irányvonallal, a radikális szociáldemokrata állásponttal: ilyen az élelmiszerárstop, a munkavállalók védelme, vagy az, hogy fizessenek a milliárdosok. Van olyan is, aki feladja azokat az értékeket, amelyek miatt korábban a mi politikai közösségünket választotta, és a politikai szerepvállalást megélhetési üzletnek tekinti. S van, akinél mindkét ok szerepet játszik. Nem az egyszerű párttagok szakítanak, akik hóban, fagyban aláírást gyűjtöttek, régebben ajánló cédulát szedtek össze, hogy a disszidensek képviselők lehessenek; hanem ők, akik a párttól vagy annak képviseletében jövedelmet húztak.

A mi generációnk felelőssége is, hogy az MSZP hogyan áll talpra. Az új nemzedékhez tartozó egyik megyei elnök idézte egy mostani beszélgetésben az általam 2010 őszén mondottakat: »Az új vezetők közül sokan már nem lesznek itt, rájuk már senki nem fog emlékezni, de én még mindig tagja leszek az MSZP-nek.« Sokan vagyunk így, és ez több, mint nosztalgia. Tisztában vagyunk azzal, hogy a Fidesz hatalma számára az igazi veszély az MSZP megerősödése lehet. Nem véletlenül mondta Kubatov Gábor: »Azt gondolom, hogy több mint három évtized után most a valódi rendszerváltás részesei lehetünk: az MSZP 1,5 százalékon áll. Gyakorlatilag megszűnt létezni. A Népszabadság már a múlté. Szabadság van és béke.« Így tehát nincs más hátra, mint előre! Mai és korábbi támogatóink bizalmának megőrzés és megszerzése az MSZP talpra állásának útja.

A mi történetünk, narratívánk alapja a múltunk értelmezése, a világlátásunk és a szakmai kompetenciánk. Az MSZP imázsának lényege ugyanis a múltból a jövőbe tartó folyamat. Az, hogy az MSZP volt a rendszerváltás fő ereje az elmúlt évtizedekben és az egyetlen történelmi párt, amely vállalja a baloldal történelmi örökségét. Az is, hogy az MSZP az euro-atlanti orientáció kezdeményezője és elkötelezettje volt és marad, amit most Ukrajna (a legnagyobb szomszédunk) önvédelmi harcának támogatásával lehet kifejezni, és azzal, hogy új viszonyt akarunk a két nép között.

A kompetenciánk révén az MSZP a jövendő rendszerváltás motorja lehet. Az SZDSZ régi szlogenjét idézve »Tudjuk, merjük, tesszük«. A jövendő rendszerváltás első lépése, hogy a demokratikus ellenzék többséget szerezzen az önkormányzatokban és az EP magyar delegációjában. Ehhez a mai választási rendszerben együttműködésre van szükség. A konstruktivitást az húzná alá, ha az EP választási együttműködést is a megvalósítanánk. Az MSZP azonban még ennél is többet szeretne: a mindennapi biztonság megteremtését.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nemkellnév
2023. április 29. 19:22
Szekeres Imre a mai Molnár Zsolt. Nulla erkölcs, nulla világlátás, nulla ember.
Krupp Skya
2023. április 28. 07:43
Szá, szá, szá, szálljatok MSZP-sek!
mukk
2023. április 27. 23:38
Kedves Olvasóink! Az egyik "főtolvajt" szemléztük sok szeretettel. Hogy megúszta a börtönt, az a rendszerváltás szégyene. Az, hogy még kiemelt nyugdíjat is kap, egyszerűen bicskanyitogató. Attól, hogy 2023-ban még osztja az észt is, a pofánk leszakad.
Chardonnay99
2023. április 27. 19:40
A Maszop eleve mutyipártként indult, az MSZMP vagyonának ellopásának szándékéval hozták létre, a vagyont felélték, mert a saját pénzükkel sem tudtak gazdálkodni. Egy halom tehetségtelen, ostoba kókler, most gazdatestet keresnek a túlélésért. Szekeres úr pedig inkább menjen nyugdíjba és riogassa a szomszédokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!