Legyen béke!

2023. május 05. 14:51

Kedves miniszterelnök úr, itt a nagy lehetőség, hogy meglépje, amiről hónapok óta sóhajtozik, minden testnyílásából.

2023. május 05. 14:51
null
Batka Zoltán
Népszava

„Kedves miniszterelnök úr, itt a nagy lehetőség, hogy meglépje, amiről hónapok óta sóhajtozik, minden testnyílásából. Egyetlen apró lépéssel megállíthatja az erőszaklavinát, a felek visszaülhetnek a tárgyalóasztalhoz. Bontsa le a Karmelita köré felhúzott kordonját!

A békéhez vezető lépést csak önök tudják megtenni. A diákoknak, tanároknak, városi polgároknak nincs hová visszavonulniuk. Mindenki tudja, hogy önök jogszerűtlenül húztak a Miniszterelnökség köré kordont, az önmagáért beszél, mint a tarra vágott erdő közepén a lombkoronasétány. Jogállamban hívő, polgári ellenzéki ilyen állapotba soha nem nyugodhat bele, mivel akkor a jogszerűséget tagadja meg és bűnpártolást követ el.

Mellesleg a város lakói is kiismerték már a miniszterelnök urat, és joggal számíthatnak arra, hogy ha ma a Karmelitákat díszítik törvénytelen rácsok, akkor holnap az összes tankerület, minisztérium NER-káderei is ketrecek mögé fognak menekülni. Esetleg végül felbátorodik a miniszterelnök úr, és az egyszerűség kedvéért inkább a polgárokat zárja rácsok mögé, ahogy ez a testvéri Oroszországában történik.

A városok népe soha nem fogja magának megbocsátani, hogy mindenkit átvert a Polgári Magyarország eszméjével, miközben kezdettől egy parazita családi uradalom kialakításán ügyködött, európai ország helyett ázsiai kasztrendszert építget, ahol a nép szerepe annyi, hogy melózzon, adózzon és kussoljon.

Ezt a jövőképet a diákság, az értelmiség, a városok népe soha nem fogja elfogadni. Akkor se, ha a tisztelt miniszterelnök úr csikósostort durrogtat a fejük felett. Tessék figyelembe venni, hogy a diák tüntetőket ilyen olcsó fogással nem tudja úgy megijeszteni, mint öreg, korlátolt és megvezetett békemenetelőit. A diákok ebből csak annyit szűrtek le, hogy ők lényegesen jobb kondiban vannak, mint maga. Szóval jobb a békesség.”

Szentgallay Bálint / NurPhoto / NurPhoto via AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 173 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kombinátor
2023. május 07. 21:21
mondd már Zoltika, te faszfej ... ha nincs kordon és nincsenek rendőrök, akkor mi a lófaszt csináltok a falaknál és a kapunál????? bekopogtattok tiszteletteljesen? .... bruhaha te rohadt patkány ...
machet
2023. május 07. 13:48
Erőszakkal mentek neki mindennek de más miért nem csinál békét?Hülye vagy te,fiam?
marcon
2023. május 07. 01:12
Csak kérdezem az illetékeseket: mit kell még Batkának tennie ahhoz, hogy speciális bánásmódot kapjon a Kormány sajtónyilvános eseményein, értsd ezalatt elsősorban pl. a Kormányinfo-t? Persze, nem kell kitiltani onnan (habár megérdemelné), de Batka már rég elérte azt a legeslegalsó szintet, amit senkinek sem kell eltűrnie, még a közszereplőknek sem. Ez a lelki és szellemi nyomoronc -a többi hazai és külföldi társához hasonlóan- abban a hiszemben gyaláz és aláz egyre durvábban és durvábban, hogy a jó keresztényi mivoltunk miatt ezt bármilyen szintig következmények nélkül megteheti. El kellene kezdeni őt rádöbbenteni, hogy téved - Gulyás Gergelynek -intellektuális képességei birtokában- ez nem okozhat gondot...
machet
2023. május 06. 16:09
Te vajon melyik filmről ugatsz,f@szkalap Batka?Gondolom arról amit megkapsz egy forgatókönyv részeként a megbízóktól.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!