Hogyan lőjük le Pegazust?

2023. május 09. 16:37

Ennyit az EU dinamizmusáról.

2023. május 09. 16:37
null
Batka Zoltán
Népszava

„Két évvel a Pegazus-botrány kirobbanása után az Európai Parlament a Pegasus- és más kémszoftverek európai használatának kivizsgálásával foglalkozó különbizottsága (PEGA- MKHEHKFK) megállapította azt, amit kezdettől mindenki tudott: Orbánék az adófizetők pénzén kémkednek magyar emberek ellen, azért, hogy »még nagyobb politikai és pénzügyi ellenőrzést szerezzenek a nyilvánosság és a médiapiac felett«.

Ennyit az EU dinamizmusáról.

Idehaza garantáltan semmi sem fog változni, amíg Orbán hatalmon van, addig minden ellenzéki civil aktivista, újságíró azzal a nyugodt bizonyossággal élhet, hogy valakik valamilyen eszközzel, ám időnként sóvár szemmel nézik minden mozdulatát, árgus fülekkel hallgatózzák minden zörrenését.

Először is nem árt tisztázni: ebben a rezsimben egy ellenzéki semmilyen kilengést nem engedhet meg magának. A nyílt drogozás, kurvázás és más disznólkodás a fideszesek privilégiuma. Aki nem bír magával, az ne legyen aktív ellenzéki, újságíró stb. Aki pedig pályán marad, attól is kéretik némi az önfegyelem. A telefonján, laptopján mindenki csak olyan fotót, dokumentumot tároljon, amit utána viszontláthat az origo.hu-n vagy a TV2 Tényekben vagy a Vadhajtásokon. Ha esetleg necces dokumentumunk lenne, azt külön adathordozóra mentsük. Politikai újságíró, civil aktivista ha telefonál, akkor használjon titkosítós appokat, akkor is, ha csak a hétvégi nagybevásárlás részleteit egyezteti az asszonnyal. A titkosítós appok ellen bevetett kémszoftverek ugyanis baromi drágák, célszemélyenként tízmillió feletti a használata, ergo a hatalom garantáltan nem tud több ezer embert, folyamatosan megfigyelni.

Ha meg mégis valami rendszert érdeklő dologról kell beszélni, akkor akkor legyen az egy személyes találkozó parkban, telefont maradjon a kocsiban, vagy alaposan csomagoljuk be. Időnként azért használjunk titkosítatlan telefont is. Például egymásnak küldött magánüzeneteinkben ne feledjük el a meleg égtájakra elküldeni a rendszert üzemeltető fideszes spionokat.”

Nyitókép: Batka Zoltán Facebook-oldala

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csulak
2023. május 10. 19:37
micsoda ubermensch pofad van , fiu ! a szoveged is olyan ! SOHA tobbe baloldalt !
Sulammit
2023. május 10. 12:52
Te csak ne fontoskodjál! Nem vagy te Merkel akit még Obama is lehallgatott. Inkább nézd át a személyeskedő és arcátlan írásodat, és javítsd ki a helyesírási hibáidat, te tökfej!
robertdenyiro
2023. május 10. 10:17
Hogyan lőnéd le a pegazust ha az eleve csak titkosszolgálati eszközökkel deríthető fel? Hacsak úgy nem, hogy magad is ügynök vagy és a kollégáid szóltak, hogy téged is megfigyel a saját céged.
masikhozzaszolo
2023. május 10. 08:56
Nekem nem volna bajom ezzel a megfigyeléssel. Azzal van bajom, hogy nem férek hozzá az eredményhez. Mert akkor meg tudnám válaszolni kis keresés után, ha kérdezik mit ettem ebédre, megnézem, és tudom a választ.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!