Kisebbségi magyarként kérjük (vissza) a woke-ot és a PC-t

2023. május 02. 22:09

Ma a woke és a politikai korrektség (PC) ostorozása Magyarországon hozzátartozik az úri jómodorhoz, a morális tisztesség felmutatásához, és a jófejség bizonyításához.

2023. május 02. 22:09
null
Parászka Boróka
Parászka Boróka
HVG

„Legközelebb, amikor hangos röhögés kezdődik a nyugati politikai korrektség és woke aktivistáin, és rettegni kezd a nagyérdemű, hogy esetleg hozzánk is begyűrűzik a túlzott érzékenység, gondoljunk mondjuk a munkatárgyalásra, amikor azért nem vesznek fel valakit, mert hallják az akcentusán az identitását, vagy arra, ha valaki kisebb beosztásba, alacsonyabb fizetési kategóriába került, mert az a lakhelye, születési helye, ami.

Ma a woke és a politikai korrektség (PC) ostorozása Magyarországon hozzátartozik az úri jómodorhoz, a morális tisztesség felmutatásához, és a jófejség bizonyításához. Az, aki valamit is ad magára – politikai oldaltól függetlenül –, nem dől be ezeknek az ideológiai bóvliknak, van annyira eredeti, hogy beintsen nekik, és annyira bátor, hogy bátran egyetértsen mindenkivel: gyanús ez a két, messziről iderángatott fogalom.

Jellemző, hogy a woke és a PC elutasításakor mindig valamilyen, lehetőleg túlzó, amerikai, de legalább nyugat-európai példát hoznak fel az elégedetlenkedők.

Arról, hogy most már a kisebbség(ek) zsarolják a többséget, hogy az identitáspolitikai témák elnyomják a fontos, konkrét, valós és sürgető ügyeket. (Az identitásproblémák nem fontosak, nem sürgetnek, és hogy mi mögöttük a konkrétum, azt az óhatatlanul többségi magyarországi vitatkozó nem firtatja). Soha, még véletlenül sem merül fel annak a lehetősége, hogy a woke és a politikai korrektség a kisebbségben élő magyarok számára lehet fontos, Magyarország határain kívül, mivel mindenféle hátrányos megkülönböztetés, egyenlőség- és jogbiztonsághiány, rejtett vagy nyílt diszkrimináció rajtuk is csattan. Nekik is kiemelten szükségük van a társadalom folyamatos, fel nem függeszthető önreflexiójára.”

Nyitókép: Parászka Boróka Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Domokos
2023. május 03. 11:11
Hála Istennek ez az oldal nem a retkes Face , itt nem tudsz letiltatni . Te egy retkessarkú génhibás élősködő ribanc vagy . Nagyon nagy kár hogy nem kent apád a lepedőre - jobb világ lenne nélküled .
makapaka2
2023. május 03. 09:45
Ez az állandóan hazudozó Szörnyella magyar?
zakar zoltán béla
2023. május 03. 09:38
Perintfalvi-Lukácsi-Parászka =0 0 0
Rocktoberi
2023. május 03. 09:31
Woke, LMBTQ, kritikai fajelmélet stb. Ezek mind beteg emberek agyszüleményei a hagyományos társadalmak felbomlasztására.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!