A baloldal esete a buta Fidesz-szavazókkal

2023. június 09. 16:33

A balliberálisok a diktatúrából megörökölt gazdasági, politikai és kulturális hegemóniát még mindig nem tudták elengedni.

2023. június 09. 16:33
null
Nagy Ervin
Nagy Ervin
Magyar Hírlap

„Ismét slágertéma azon narratíva taglalása, miszerint a Fidesz-szavazók nagy része iskolázatlan, vidéki ember, horribile dictu kétkezi munkás, vagy nyugdíjas, míg a balliberálisok a diplomás nagyvárosi fiatalok körében hasítanak. Ez a hübrisz minősített esete, ráadásul nem is igaz. De ha igaz is volna – kérdezem nagy tisztelettel – ez miért baj?

Mit meg nem tenne a szocialista párt, hogy maga mellé állítsa a kétkezi munkásokat vagy a szociálisan rászorulókat? Mekkora öröm lenne Jakab Péternek, ha a »melósok« végre őt választanák? De Gyurcsányék is vért izzadnak, gyakorlatilag a csillagot is leígérik a nyugdíjasoknak abból a célból, hogy a következő választásokon rájuk szavazzanak.

A politika úri huncutság – szokták mondani.

Ami vagy igaz, vagy nem, de a demokrácia viszont minden állampolgárról szól. Ahogy a baloldal szélsőséges és konszolidált politikai közösségei is büszkén hirdetik: a törvény előtt mindenki egyenlő. Minden szavazat ugyanannyit ér. És így tovább, ad infinitum… Szóval nem érdemes lenézni az embereket! Nem is áll jól a baloldalnak.

Valójában arról van szó, hogy a balliberálisok a diktatúrából megörökölt gazdasági, politikai és kulturális hegemóniát még mindig nem tudták elengedni. Már nincs, csak ezt nem vették észre. Elvesztették.”

A diplomás értelmiségi már megint megszakérti a melóst, majd levonja az elegáns következtetést: a Fidesz-szavazók bunkók!

Mindeközben a civil ellenzék arca egy nyolc általánossal rendelkező lányka, a baloldali politikus meg felemelt középső ujjal szelfizik a Facebookon tiltakozásiból. Gyönyörű. Francesca Rivafinoli írása.

Nyitóképünk illusztráció: A Magyar falu program keretében elkészült kisbolt épülete az átadásán Ivánbattyánban 2023. május 4-én. A falusi kisboltok infrastrukturális fejlesztésére ötvenmilliárd, működtetési támogatásukra további nyolcmilliárd forintot biztosított a kormány a Magyar falu programban.MTI/Ruprech Judit

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2023. június 14. 17:15
Attól nem lesz buta valaki, hogy valamiről az enyémtől eltérő a véleménye.
Zolotarjov
2023. június 10. 22:06
,,..míg a balliberálisok a diplomás nagyvárosi fiatalok körében hasítanak..,, Höhö..tessék elmenni talán egy DK gyűlésre..:(
zolizolizoltan
2023. június 10. 12:55
Ervinnek abban nincs igaza, hogy a mai MSZP a régmúlt hatalmára támaszkodna. A fenét! Ennél sokkal lejjebb vannak. A mai "szocialista" politikusok megélhetési politikusok, csak a képviselők pénzei lehelnek egy kis életet beléjük. Páni félelmük van, hogy elveszíthetik parlamenti és önkormányzati helyeiket, ez a legfőbb igyekezetük tárgya. Gondoljunk bele, mihez kezdenének a magánszektorban. Semmihez, ritka kivétellel.
pragmatika
2023. június 10. 12:14
"Valójában arról van szó, hogy a balliberálisok a diktatúrából megörökölt gazdasági, politikai és kulturális hegemóniát még mindig nem tudták elengedni. Már nincs, csak ezt nem vették észre. Elvesztették" Hát, szerintem pont az a bajuk, hogy észrevették. 2010-ben jött el nekik a vége. A legnagyobb bajuk éppen ez, hogy a korábbi gazdasági hegemóniájuk, (ami persze zömében a rendszerváltást követő gigakorrupciós fosztogatásuk eredménye volt) és az ezzel együtt járó közéleti, sajtóbeli, hegemóniájuk 2010 után hálistennek viszonylag rövid idő alatt megszűnt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!