Integritásverda

2023. június 30. 08:52

Na, ebből lett Brüsszelnek rohadtul elege, és elzárta a pénzcsapot.

2023. június 30. 08:52
null
Batka Zoltán
Népszava

»Nem csak feddhetetlennek kell lenni, annak is kell látszani« – ez áll az Integritás Hatóság (IH) etikai kódexében, ami amúgy szegény, Istenben boldogult Kósáné Kovács Magda nevén elhíresült nevezetes mondás kissé suta átfogalmazása. Kósáné Kovács Magda ugyanis tisztességről beszélt, nem feddhetetlenségről.

Órási különbség. A tisztesség egy önmagában létező abszulútum, körbeírhatatlan, zsigeri kategória, amiről csak annyit tudunk, hogy van akinek van, és van, akinek nincs. Illetve akinél van, abban időnként elsöprő erejű immunválasszal reagál a külvilág fertőző mocskára. A feddhetetlenség ellenben jogi kategória. Egy tolvaj is lehet »feddhetetlen«, ha ügyesen mozog és nem bukik le. Kaphat erkölcsi bizonyítványt, de akár miniszterelnök is lehet úgy, hogy közben legfőbb politikájává emelheti a lopkodást.

Na, ebből lett Brüsszelnek rohadtul elege, és elzárta a pénzcsapot. Az persze a mai EU-ról is mindent elmond, hogy nem tudták letömni a magyar demagóg vastag nyakán, hogy az ország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez. Helyette belementek abba az abszurd helyzetbe, hogy a magyar pártállam hozzon létre egy ellenőrző hatóságot a magyar pártállami lopkodás elhárítására.

Ide most egy mosoly-jelet is lehetne tenni. Például, ha németek vagy belgák lennénk.

Európai szemmel nézve a dolog meglehetősen egyszerű: a derék magyarok választhatnak, hogy akarnak-e az EU nettó befizetői lenni, vagy továbbra is egy olyan kiváló miniszterelnökre szavaznak, akinek a parasztháza mellett valahogy kinő egy stadion, nem messze onnan pedig egy 10 milliárdos luxuspalota.

Egyelőre nem úgy fest, hogy változik ez a leosztás. A feddhetetlenségügyi hivatal elnökéről speciel most derült ki, hogy luxusverdával viszi tárgyalni a legfőbb fideszes biztonsági cég, a Valton sofőrje. Mit ad isten, a sok száz magyar biztonsági cégből valahogy pont a legfőbb fideszes cég neve ugrott be. Szóval tényleg nem ártana feddhetetlennek látszani.”

Borítókép: Batka Zoltán az ATV műsorában. (Fotó: YouTube/ ATV Magyarország)

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MaBaker
2023. július 03. 10:55
"a derék magyarok választhatnak, hogy akarnak-e az EU nettó befizetői lenni, vagy továbbra is egy olyan kiváló miniszterelnökre szavaznak, akinek a parasztháza mellett valahogy kinő egy stadion, nem messze onnan pedig egy 10 milliárdos luxuspalota." Végülis jól fogtad meg a problémát. Az EU-nak többek között az szúrja a szemét, hogy Magyarországon gyűlik a vagyon és épülnek a dolgok.
dinnnye
2023. július 02. 09:05
Nem hiszem el, hogy ennyi gyűlölködő, lelkében gyilkos, mindenkit fenyegető ember éllne Magyarországon... főleg a 21. században... védhetitek magatokat a külföldiektől, ugye fogy a ""Nemzetség"", fogynak a munkára foghatóak, mindamellett "kimenekült Amerikába" néhány millió emberünk - ja embereitek.. csak hogy kívűlről szemléltessem az eseményeket... beleszólhatok, mert még mindég van magyar személyigazolványom is meg útlevelem is meg ((külföldön élő magyar állampolgár)) lakókártyám is, ami világ egyik legfölöslegesebb izéja is... mer minek is??? lehet akár görög sziget is a enyém, 7 lakhely - lakás, kastély é földbirtok sziget is akárhol a világban... bár ugye nincs is... :) szóval????
5m007h 0p3ra70r
2023. július 01. 15:08
"viszi tárgyalni a legfőbb fideszes biztonsági cég, a Valton sofőrje" Esetleg egy DK-s biztonsági cég kellene fuvarozza a Fideszeseket? LoL
machet
2023. július 01. 06:07
Sima hazaáruló,annak is a "egyszerűbb" változata.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!