A függetlenobjektív propaganda nem tűr meg mást önmagán kívül

2023. június 30. 10:51

Réz András nem egy indoktrinált bolond, aki az egész világot, és főleg benne a saját életét is csak az Egyetlen Érvényes Ideológia szemüvegén át hajlandó nézni.

2023. június 30. 10:51
null
Vésey Kovács László
Pesti Srácok

„Réz András nem egy indoktrinált bolond, aki az egész világot, és főleg benne a saját életét is csak az Egyetlen Érvényes Ideológia szemüvegén át hajlandó nézni. Ennél is fontosabb, hogy nem önsorsrontó, hiszen a jelek szerint nem hajlandó rosszul érezni magát az egyetlen leélhető életében pusztán amiatt, hogy Orbán Viktor a miniszterelnök. Ezeken pedig annyira kiakadt Veiszer Alinda, hogy a saját szerepköréből kivetkőzve nekiállt győzködni a beszélgető műsorába meghívott vendégét, hogy rosszul gondolkodik a világról. Amikor a szólás- és véleményszabadságot meg sokszínűséget hirdető progresszió szembesül vele, hogy több szín van a világban, mint amennyit ő engedélyezni kíván, akkor hirtelen jön a kizárólagosság követelése meg a diktatórikus hangnem. És ez a progresszió képviselőin kívül mindenkinek feltűnik.

Nagy rejtély a helyzet áldozatai számára, hogy tizenhárom éve képtelenek választást nyerni Magyarországon, és akármi történik, akármilyen válságos idők köszöntenek be, vagy akár hibát, hibákat követ el a kormány, a választási győzelem esélye csak nem bír növekedni. Ennek persze több összetevője van, de a legfőbb oka mégiscsak az a világhoz való teljesen begyepesedett, dohos, merev hozzáállás, amelyet magára öltött a neoliberalizmus. A Szent Haladás olyan merev és öregszagú lett, hogy alig tudják eltitkolni. Csak úgy szabad élni, ahogy ők diktálják, csak úgy szabad vélekedni, ahogy ők helyesnek találják, csak olyannak szabad látni a világot, ahogy szerintük kinéz.

Ezért kár volt felakasztani a királyokat az elmúlt bő két évszázadban, mert ekkora szellemi szabadságot az ancien régime is tudott kínálni.

Figyelemre méltó, ahogy az újságíró, aki amúgy éppen eltökélten az újságírói értékek védelmére kel, közben teljesen átvedlik agitátorrá és a szerinte kizárólagosan érvényes igazság kérlelhetetlen hordozójává. Kicsit a késő ’40-es meg az ’50-es éveket juttatja az ember eszébe, amikor a kiemelt újságírók a kommunista pártpolitikusokkal egy autóban utazgattak a legfontosabb koncepciós perekre, meg szenvedélyes cikkekben követelték csodálatos népi demokráciánk elárulóinak példás megbüntetését. Ők is legalább annyira függetlenek voltak a hatalomtól, mint a mai FOS, vagyis függetlenobjektív sajtó. Úgy védelmezi tehát a véleményszabadságot meg az újságírói etikát, hogy amint a kedves vendég némileg mást gondol a világról, mint ő, akkor azonnal agitprop üzemmódba vált, és többé a vendég személye meg autonóm véleménye sem érdekes.”

***

Réz András: Egyenlőség van a konteósok és a tényellenőrők között

Az író szerint az embernek legyenek kétségei.

 

Nyitókép: Veiszer Alinda Facebook-oldala

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palmimi85
2023. augusztus 27. 01:07
Ez a pasi már a gimiben is ilyen hülyén hasány és ennyire ronda volt! Egy énfolyamon végeztünk, de R.A. orosz tagozaton...
Kamcsatka5
2023. július 01. 08:46
Természetes, hisz belga! Majd egyszer megnézek egy belga segg-segg tísztogatást. Most még nem mert tele van a tököm a küldetéstudatos belgákkal!
syphax
2023. július 01. 07:18
".....Úgy védelmezi tehát a véleményszabadságot meg az újságírói etikát, hogy amint a kedves vendég némileg mást gondol a világról, mint ő, akkor azonnal agitprop üzemmódba vált, és többé a vendég személye meg autonóm véleménye sem érdekes.”---MÁRMINT VEISZER ALINDA KISASSZONY IS(!!!) EZ IGY PONTOSAN A LENDVAI PÁLOK, GÁTI KÁROLYOK, ACÉL TAMÁSOK ST6B..STBB "SZABAD NÉP" VEZÉR KOLUMNISTÁK MÓDSZERE ÉS SZELLEMI VONALA. TEHÁT BIZVÁST MEGÁLLAPITHATJUK: VEISZER ALINDA AZ ÚN. "FÜGGETLEN-OBJEKTIV-PROGESSZIV-VÉLEMÉNYSZABAD"...SATÖBBI SATÖBBI " ÚJSÁGIRÁS NEVÉBEN ÉS SZELLEMISÉGÉBAN ÓHAJTJA MEGÁLLAPITANI LS KIOSZTANI "A VÉGSŐ TUTI-T"!!! ÉS MINDADDIG FÜGGETLEN OBJEKTIV STB Ő --IS--AMEDDIG VELE EGY "KÖVET FÚJ(!)" A BESZÉLGETŐ-VITÁZÓ PARTNER. ABBAN A PILLANATBAN AZONBAN AMIKOR MERÉSZEL ELTÉRNI VALAKI A "MAINSTREAM NYUGATDIVATOS MASZLAGTÓL", NO ABBAN A PILLANATBAN AZONNAL "ÁTVÁLT" VEISZER KISASSZONY--OBJEKTIVBÓL--NAGYONIS ERŐSZAKOS ÉS NAGYONIS SZUBJEKTIV AGITÁTORRÁ.....ÉS MINDEZT ÚGY, HOGY Ő MAGA ÉSZRE SEM VESZI, MERT "EZ" NEKI A HELYÉNVALÓ ÉS TERMÉSZETES.
18.0 fok
2023. június 30. 22:10
"Veiszer Alinda, hogy a saját szerepköréből kivetkőzve nekiállt győzködni a beszélgető műsorába meghívott vendégét, hogy rosszul gondolkodik a világról." ez a baj ezekkel az őrjöngve, fröcsögő nyállal segget nyaló balfaszokkal, mint ez a majom vésey. ő már ott tart, hogy egyszerűen képtelen értelmezni, ha _vita_ van különböző nézetekkel, különböző álláspontokkal. hogy lehetne egyszer s mindenkorra az ilyen szervilis, agyatlan propagandista fideszes férgektől megszabadulni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!