Töröljük el a pedagógusnapot!

2023. június 04. 13:33

Ne tegyünk úgy, mintha ebben az országban a társadalom elsöprő szeretete övezné a tanárokat.

2023. június 04. 13:33
null
Nagy Attila Tibor
Nagy Attila Tibor
Facebook

„Töröljük el a pedagógusnapot!

Ne játsszuk meg magunkat! Ne tegyünk úgy, mintha ebben az országban a társadalom elsöprő szeretete övezné a tanárokat. Ne tegyünk úgy, mintha nem találnánk épp elegendő szülőt, akik nagyon is haragszanak a gyermekeiket tanító pedagógusokra, mert szerintük igazságtalanul adtak rossz jegyet nekik. Ne tegyünk úgy,mintha legtöbbször a legjobb szakemberek kerülnének az oktatási szférába, hiszen - elvégre nem mindenki saját bankszámlája ellensége - sokan nagy ívben elkerülik az iskolát és inkább a magánszférába mennek dolgozni. Ne tegyünk úgy, mintha a társadalom széles tömegei kimentek volna tüntetni a közoktatás tarthatatlan helyzete miatt - igaz, még a pedagógusok nagy része sem állt ki magáért és a kollégáiért.

Mivégre akkor a képmutatás? Legyünk őszinték és az ország vezetése törölje el a pedagógusnapot! Egy ilyen lépés megfelelne Magyarország vezetése tanárokhoz való hozzáállásának is és meglehet, további népszerűségi pontokat lehet szerezni a társadalom nem pedagógusok által alkotott nagy többségében is.

Aztán, ha majd egyszer a tanárok és az ovódapedagógusok jóval az átlagfizetés felett fognak keresni, ha majd a történelemtanároknak nem lesz luxus az egyiptomi piramisok megnézése, a zenetanároknak a milánói Scalában operaelőadások megtekintése, ha majd a magyar nép nagy része szeretni fogja a pedagógusokat, nos akkor visszaállíthatjuk a pedagógusnapot.

De addig igazán befejezhetnénk ezt a nemzeti álszenteskedést.”

***

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lobello
2023. június 06. 16:32
A munkájuk minősége mutatja a bérüket. Akár fordítva.
pacoka
2023. június 05. 18:02
"persze kapjanak, mert legalább a télen nyaralok, nyáron síelek ne legyen gond nekik..... Hát nincs igaza Nagy Attilának???!! Tényleg , tényleg ez az általános vélemény?
Nemkellnév
2023. június 05. 17:05
Tibor mindig olyannak mutatja magát, aki tudja pontosan, hogy mitől döglik a légy. Szerintem sokakat az zavar meg benne, hogy megtéveszti őket az a vélemény-határozottság, amit a kifejezett célja hajt egy-egy ügyben. Kicsit szentimentális, ami szerintem jó dolog. Külön gyanakvásra ad okot, hogy nem feltétlenül erőlteti rá másra a véleményét. Végülis jó, hogy van ő a médiában.
Sándor
2023. június 05. 14:21
Ez a tibi, egy beteg lény
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!