Oszkó: A Fidesz tette drágábbá a minimálbért

2013. február 19. 09:44

A Haza és Haladás elnökségi tagja szerint az Orbán-kormány „nem csinált mást, mint hogy a gazdasági növekedés tartalékait elvette”.

2013. február 19. 09:44

Több mint harminc közgazdász dolgozott gazdaságpolitikai programunkon, valós egyeztetéseket pedig ezután szeretnénk lefolytatni az érintettekkel – mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Oszkó Péter. A Haza és Haladás Egyesület elnökségi tagja szerint a Fidesznek is lett volna ideje ellenzékben jó gazdaságpolitikai programot kidolgozni, de ők ehelyett „néhány éjszaka alatt dolgozták ki improvizatív programjukat”.

Az adórendszer iránti és a befektetői bizalom visszaállítása ugyanakkor nem lehet azonnali – „nem lehet néhány nap alatt virágzó gazdaságot teremteni”. Mint mondta: „tartósabb gazdasági növekedést néhány év alatt lehet elérni”. Oszkó kijelentette: eltarthat egy ideig a strukturális átalakítás, viszont „bizonyos szarvashibákat gyorsan lehet korrigálni – a röghöz kötést nyilván nem lehet megtartani”.

Oszkó kifejtette: az Orbán-kormány szerinte „nem csinált mást, mint hogy a gazdasági növekedés tartalékait elvette”, és amint elfogytak a tartalékok, úgy leállt a növekedés is. Az egykori pénzügyminiszter érdekesnek tartotta, hogy gazdaságpolitikájuk bejelentése után „a Nemzetgazdasági Minisztérium is elkezdett részben hasonló dolgokat mondani”: az Együtt 2014 szerint ugyanis szükség van egy a bankszektorral kötött növekedési paktumra, „amely lehetővé teszi a különadók csökkentését európai szintre”. Oszkó úgy vélte: egy 2014-ben felálló új kormány ilyet nagyobb eséllyel tud megkötni, mint a mostani.

A Fidesz szerinte „nem gondolkodással, hanem félrevezető propagandával dolgozik”, a minimálbért pedig a jelenlegi kormány tette drágábbá, miközben „a minimálbéren keresőknek kevesebb maradt a zsebében”. Mint mondta, a cél, hogy náluk 2014 után több pénz maradjon.

Összesen 145 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olty
2013. március 03. 12:28
Üdvözlök mindenki! Csak jelzem hogy nem vagyok sem jobb, sem baloldali. Az emberekkel az a gond hogy minden politikai kérdést, és döntést emocionálisan néznek, szavazni is érzelmi alapon szavaznak, persze mivel információ hiányban szenvednek, nem is tehetnek másként. De ezt használják ki a politikusok, az emberek érzelmeire hatnak, és így akar mindenki a csúcson lenni. Nem hiszem hogy egy-egy ember helyes vagy helytelen döntését kellene mindig megítélni, mert mi magunk is sok hibás döntést hozunk életünk során de tanulunk belőle, és ez visz előre. Inkább az a fontos hogy ezt a hibát felismeri(k) e és képesek e rajta változtatni. A politika évről évre a gyűlöletről szól, ezt a gyülöletet, megosztást a Jobb oldalnak köszönhetjük. Család a családdal barát a baráttal ölre megy. Ez nem jó irány, nem akarok gyülölködni azért mert a másik embertársam máshogy látja a világot. Értelmes emberekkel lehet vitázni, és meg lehet őket győzni, de mindig az a veszély ha valaki olyan irányit akinek fogalma sincs merre induljon, csak egy dolog élteti a győzelem. Pártatlanul mondom, hogy nem érzem jól magam a bőrömben, mert nem élhető az élet ma Mo.-on. hibát sokan elkövettek, csak a mostaniak nem látják be és rossz úton mennek. Sajnos ez végzetes lehet.Ezen érdemes elgondolkozni.
Selamat
2013. február 20. 11:15
gyurcsányt értem. Már régen elborult az elméje, s ezért állandóan rajta van a győzhetünk. De a többi haverja, annak mi baja van? Miért KÉPTELENEK elfogadni azt, hogy az ország elküldte őket, szó szerint megalázó vereséggel a fenébe? Mit nem lehet ezen érteni? Legalább annyi vér lenne a pucájukban, hogy ok, tettük, amit, de ha nem akarnak minket, hát nem akarnak minket. Ezért pofa be, és éljük a magánéletünket. Betegek ezek ahányan csak vannak.
Fakutya őrnagy
2013. február 20. 11:00
Szarfaszú köcsögök tiz éve is óbégattak, amikor a minimálbér 20 ezer forintról felemelte a Fidesz. Ha ezeken múlna, ma is mindenki, aki nem tartozik a bolsi bűnbandához, havi húszezer forintból élne.
Sándor
2013. február 20. 10:39
Jóvátehetetlen károkozásuk után, immár három éve, egyetlen értelmes gondolat sem hangzott el tőlük. Csak gyűlölködésre és hazudozásra futotta képességeikből.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!