Az EU szerint visszaélt piaci erejével a Gazprom

2015. április 22. 16:04

Túl magas árakat szabott meg az orosz Gazprom nyolc kelet-európai államban, köztük Magyarországon is az Európai Unió versenyhivatala szerint. Az oroszok elutasítják a vádakat.

2015. április 22. 16:04

Az Európai Unió versenyhivatala szerint a Gazprom visszaélt a piaci erőfölényével és túl magas árakat szabott, hogy akadályozza a versenyt Magyarországon, Lengyelországban és további hat kelet-európai államban. A versenyhivatal két éven keresztül vizsgálta az orosz állami gázvállalat tevékenységét.

Az orosz külügyminiszter szerint elfogadhatatlanok a vádak. Szergej Lavrov úgy gondolja: az Európai Unió visszamenőlegesen is alkalmazni akarja a legújabb energetikai szabályokat. Az ügyben megszólalt a Gazprom is, és a cég szinten elutasította a vádakat. A Gazpromnál hozzátették: az ügyben az Európai Uniónak és az orosz kormánynak kell egyezségre jutnia.

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2015. április 23. 08:42
Ha beledöglünk is,csak a Gazprom!
Peter8811
2015. április 23. 07:48
Ki kell baszni az oroszokkal a negyed annyiba kerülő EU-gázt kell meg venni ja, hogy nekik nincs akkor az oroszok is 10-ed áron adják a gázt ha nekik sincs. Vicc: Közértben a vásárló: -Jó napot! Maguknál a pezsgő 1000 Ft amíg a szomszéd üzletben csak 500 Ft. -Akkor ott kell venni. -De most nekik nincs. -Ja, ha nekünk sincs, akkor itt is csak 500 Ft.
Peter8811
2015. április 23. 07:41
Bokros Lalyos bácsi is visszaélt panamapiaci erejével túl alacsony nyugdíjakat nyugdíjakat szabott meg. Megfagyott nyugdíjasokkal van kikövezve a MOMA útja, hogy az EU bassza meg a MOMÁ-ját.
Felcsúti gyevi bíró
2015. április 23. 06:55
orbán társtettesként támogatja a kárpátaljai magyarok - akiket számarányukhoz mérten sokszorosan többet hívnak be katonának - elleni ukrán népirtást azzal hogy infúzión tartja a náci rezsimet A Gazprom igazgatója személyesen jött hozzánk emiatt , orbán akkor leállította a visszapumpálást de egy idő múlva ujraindította MEGINT HAZUDOTT EZ A HAZAÁRULÓ BÉRENC orbán ezért még felelni fog egy nemzetközi bíróság előtt, népirtásban elkövetett társtettesként
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!