Simon Gábor: Tiszta a lelkiismeretem

2015. május 15. 20:52

Azért érintett meg ez az ügy annyira, mert nekem az első pillanatoktól kezdve tiszta volt a lelkiismeretem – mondta el Simon Gábor, volt MSZP-s politikus, akit csalással vádolnak.

2015. május 15. 20:52

Simon Gábor, az MSZP volt elnökhelyettese a TV2 Tények című műsorában arról beszélt pénteken, hogy a lelkiismerete tiszta, sem takargatni valója, sem félni valója nincs. Simon Gáborról tavaly február elején derült ki, hogy több száz millió forintot tart egy bécsi számlán, és azt nem tüntette fel vagyonnyilatkozataiban. Az ügyészség költségvetési csalással és hamismagánokirat-felhasználás vétségével gyanúsítja. 

A volt politikus a hírműsornak a pénz eredetéről nem beszélt. Simon ugyanakkor elmondta, az ügyben végig ártatlannak vallotta magát. Arról is szólt, hogy ma már nem olyan fontos neki a politika, de korai arról beszélni, hogy visszatér-e politikusként és arról is, melyik pártban. Simon azt is hozzátette: „ugyanoda nem lehet az embernek az életébe visszalépni, ahol egy éve volt.”

A hírműsorban elhangzott, hogy Simon Gábor visszafizetett 128 millió forint adóhátralékot, emiatt esetleges börtönbüntetését csökkenthetik.

Simon Gábor ügyében a Napi Gazdaság információi szerint rövidesen megkezdődik az iratismertetés, a volt politikust egyszer még beidézik az ügyészek, és közlik vele a végleges gyanúsítást. Az újság úgy tudja, a nyomozóknak nem sikerült kideríteniük, hogy milyen forrásból származik az eltitkolt 240 millió forint.

Simon Gábor azt mondta, őt nem értesítették a nyomozás lezárásáról. A volt politikus szerint az utóbbi egy évben jogi értelemben olyan sokat nem foglalkoztak vele. Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője a Tényeknek csak annyit mondott, hogy a nyomozás június végéig tart és meghosszabbítható. 

A Fidesz szerint a közélet tisztasága elleni merénylet lenne, ha nem derülne ki, honnan volt Simon Gábor 240 millió forintja. Szerintük minden magyar embernek joga van, hogy megtudja, honnan van a pénz.

A Simon-ügyet az MSZP lezártnak tekinti. Budai Bernadett elmondta: a párt kizárta Simont a pártból, és szeretnék, ha minden politikai párt, minden politikai erő így tenne egy tisztább közélet érdekében. A Jobbik úgy gondolja, hogy a Fidesz lemondott a szocialisták elszámoltatásáról, míg az LMP szerint a Fidesz és az MSZP egymás bűneivel takarózik.

A Központi Nyomozó Főügyészség csaknem 100 millió forintos költségvetési csalással és öt rendbeli hamismagánokirat-felhasználás vétségével gyanúsítja a volt képviselőt. 2014. március 12-én előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság, két hónappal később azonban a házi őrizetét rendelte el, majd ezt lakhelyelhagyási tilalomra változtatták.

Összesen 168 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csuka
2015. május 18. 07:41
"Gulyás: A hitelesség fontosabb az eredményességnél" "Simon Gábor: Tiszta a lelkiismeretem" Hiteles maffiózók, lelkiismeretes tolvajok ... CSAK A FIDESZ(DSZ)-MSZ(M)P !!!
csuka
2015. május 17. 09:24
Készül a kabaré: "Gulyás: A hitelesség fontosabb az eredményességnél" "Simon Gábor: Tiszta a lelkiismeretem" Hiteles maffiózók, lelkiismeretes tolvajok ... CSAK A FIDESZ(DSZ)-MSZ(M)P !!!
csuka
2015. május 17. 09:24
Készül a kabaré: "Gulyás: A hitelesség fontosabb az eredményességnél" "Simon Gábor: Tiszta a lelkiismeretem" Hiteles maffiózók, lelkiismeretes tolvajok ... CSAK A FIDESZ(DSZ)-MSZ(M)P !!!
Peter8811
2015. május 17. 07:34
A hamis útlevél a ballib tiszta lelkiismeret kilométer köve.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!