Vona: A nők és a férfiak egyenjogúak, de nem egyformák

2015. december 18. 20:57

Vona Gábor szerint a nőnek és a férfinek egyenjogúnak kell lennie, azonban nem egyformának. A Jobbik vezetője liberálisnak vallja magát abban, hogy a saját életét mindenki úgy élje, ahogy szeretné, azonban konzervatív abban, hogy a nő életében szerinte a legnagyobb célt a család jelenti.

2015. december 18. 20:57

Vona Gábor az N1TV Vona7 című műsorában beszélt arról  Pörzse Sándorral, hogy Orbán Viktor megkezdte a 2018-as választásokra a kampányt a Fidesz kongresszuson. A Jobbik vezetője szerint a Fidesz fél a Jobbiktól, mivel generációs előnyben van a Vona által vezetett párt, és ugyanazt csinálhatja meg a Jobbik a Fidesszel, mint amit a Fidesz csinált az MSZP-vel generációs váltópártként. Ezt Vona arra alapozza, hogy a fiatalok közt sokkal erősebb a Jobbik támogatottsága, míg a Fidesz a nyugdíjasok között erős. Ezért Vona szerint a 2018-as választások kérdése az: ha az unoka győzi meg a nagyit, a Jobbik a jobb, ha a nagyi az unokát, akkor a Fidesz nyer 2018-ban.

A Jobbik vezetője emellett arról beszélt, hogy a Jobbik szerette volna a miniszterelnök környezetének vagyonosodását kivizsgálni, ezért felajánlották Orbán Viktornak, hogy vezessenek egy bizottságot, amiben megvizsgálhatják a Jobbik állítólagos orosz pénzeit, esetleges korrupciós ügyeit. Vona szerint a miniszterelnök erre sértve, zavartan reagált, és azt válaszolta, hogy a Jobbik bűnözőkből áll és bűnözők tartják ki.

Vona Gábor a videóban reagált a Kövér László és Kovács Ákos kijelentései miatt kialakult vitákra is. Ez a videóban 9:20-tól látható. Vona szerint Kövér László mondata rossz volt, amiből ki lehet hozni azt az ókonzervatív hozzáállást, amivel Vona sem tud azonosulni, azonban a másik oldallal sem. Szerinte az egész vita egy cirkusz. Vona ebben a kérdésben abszolút liberálisnak vallja magát abban az értelemben, hogy mindenkinek megvan a saját élete, döntse el, hogy hogyan akarja élni, csak ne akarja rákényszeríteni a másikéra. 

A Jobbik vezetője szerint a XXI. században az a fajta női modell, hogy a nő feladata csak az legyen, hogy menjen a konyhába, főzzön mosogasson, tisztába tegye a gyereket nem hozható vissza. Nyilván a nő feladata, hogy gyermeket szüljön, mert a Jóisten erre teremtette - tette hozzá Vona. A Jobbik vezetője szerint ott követtek el a feminista mozgalmak hibát, hogy kitűzték a női és férfi egyenjogúságot, hiszen az nyilvánvaló, hogy a két nemnek egyenjogúnak kell lennie, ilyen értelemben egyenlőnek is, de nem egyformának. Annak, hogy nem vagyunk egyformák vannak különféle következményei, de ez a vita túlpolitizált Vona szerint.

A Jobbik vezetője úgy gondolja: a vita nem arról szól, hogy beszélgessünk értelmesen a XXI. században megváltozott férfi-női szerepekről. Vona hozzátette: erre a vitára nyitott lenne, szívesen hallgatna meg nőket, új információkat a kérdéssel kapcsolatban, ettől függetlenül azonban konzervatív álláspontot képvisel. Szerinte az helyes, ha egy nő életében a legnagyobb célt a család és a gyermek jelenti, de emellett osztja azt a véleményt, hogy ez ma már nem biztos, hogy egy női életet kielégít.

Összesen 120 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szuverén
2015. december 20. 10:20
-"Vona: A nők és a férfiak egyenjogúak, de nem egyformák" Hát ide jutott a; XXI. század csodálatos, tudományos, "liberós" fejlődése. Ezt a nyilvánvaló biológiai tényt, egy történelemtanárnak kell megállapítania. Csak egy jobboldali meri kijelenteni. Ez ma érdekesség lehet. Hát ide, visszafelé jutottunk! -Feministák, liberósok, T-com (magyarul; inkvizítorok): Ákos és Kövér (kamikaze) után, bejelentkezett a következő megsemmisítendő, veszedelmes célpont. Célra tarts! Tűz! Össztűz!!! -Azonban "vigyázó szemetek" Csukás István versére vessétek: "kivégzőosztag csak a levegőt lövi... a földre csak a test roskad" -A lélek marad, mert elpusztíthatatlan. "ő mondja ki a végszót mely megálljt kiált elaljasult eszmék, őrült vezérek, röhögő janicsárok hatalmának" -T-com; remélem Vona és a Jobbik tagok szerződését, felmondjátok. -Felvilágosításul janicsároknak: "vigyázó szemetek" szemetek; nem egyértelmű! Továbbá; a föld kering a nap körül.
néhai Ch.Pilot
2015. december 19. 20:33
Így van, Huza-Vona elvtárs! Mint ahogyan a hülyék meg az okosak is.
Mindjárt
2015. december 19. 16:01
Meg kéne érteni a zsideszbolsiknak, hogy nem családi érték amikor az egyik ebtársuk a feleségét félhortra veri és ráfogja a vak komondorra. A normális férfi és egy nö kapcsolata a kölcsönös szeretetre, tiszteletre és támogatásra alapúl. A normális családi othon nem csatatér. Ha ezt se értitek ti szerencsétlen zsideszbolsik akkor reménytelenek vagytok.
Mindjárt
2015. december 19. 15:55
Ezt megint le kell írnom mert ezek az agyhalott zsideszbolsik nehezen értenek: "Vona Gábor szerint a nőnek és a férfinek egyenjogúnak kell lennie, azonban nem egyformának. A Jobbik vezetője liberálisnak vallja magát abban, hogy a saját életét mindenki úgy élje, ahogy szeretné, azonban konzervatív abban, hogy a nő életében szerinte a legnagyobb célt a család jelenti. " Kövér és Ákos provokálni akartak és ha mondtak is némi igazat, ahogy mondták az durva és sértő volt. Ostoba barmok. Vona sokkal közelebb van a normális, értékes és építő megfogalmazáshoz. Az utolsó részt egy kicsit megváltoztatnám így: "a nő ÉS FÉRFI életében a legnagyobb célt a család jelenti." A nő és férfi egészséges családi kapcsolata nem csatatér hanem minden arra megy, hogy közösen legyenek sikeresek. Ha ezt elérik akkor a család és a nemzet is sikeres.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!