„Európában a birodalmi törekvések mindig hanyatláshoz vezettek” – REAKCIÓ Deutsch Tamással

2024. január 26. 16:59

Tényleg az őrültek házához hasonlít az Európai Parlament? Hova tart a Fidesz? Lehet-e Svédország a NATO tagja? Heti hírmagyarázat a Fidesz EP-képviselőjével, Kohán Mátyással és Kacsoh Dániellel.

2024. január 26. 16:59
null

*

A teljes beszélgetés itt megtekinthető:

 

 

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2024. január 26. 21:00 Szerkesztve
Csak belső okokból nem bukott volna el sem a Francia Császárság, sem a Német Birodalom, sem a Római Birodalom, sem a Bizánci Birodalom, de még az Osztrák-Magyar Monarchia sem. Mindig van, hogy akad egy erősebb külső hatalom előbb-utóbb. Az európai országok nem azért "demokratikusak" mert az jó vagy fejlettebb, hanem azért, mert a náluk erősebb Amerikai Egyesült Államok ezt a politikai rendszert kényszeríti rá más országokra, mert neki így jó.
Akitlosz
2024. január 26. 20:52
Németország 1944-ben már űrhajót tervezett. És a terv jó volt, működött volna. https://www.youtube.com/watch?v=U7Y-5SY07mI
Akitlosz
2024. január 26. 20:47
De nézhetünk más birodalmat is. A csúnya nácik hozták létére a világ technikailag legfejlettebb országát, azóta is belőlük él a tudomány, a nagyhatalmak. Természetesen nem mondják a "szabad világban" de a világúrt is Németország érte el 1944. júniusban. egy V2 tesztrakétával. Még a jelenlegi amerikai lopkodó bombázó is II. világháborús német tervre épül. Kalasnyikov sem találta volna fel az AK-47-et, ha nem látott volna Sturmgewähr 44-et. A magyar csodafegyver Leopard A7HU tankok olyan MP-3 német géppuskával vannak szerelve, amelyek az 1942-es MG-42-es német géppuska az igénytelen NATO szintjére lebutított változata. A Wehrmachtnak már 1942-ben jobb fegyvere volt, mint a NATO-nak ma. A NATO szabvány jóval gyengébb a világháborús német szabványnál. S a birodalmak hozzák a hanyatlást? :-) Inkább ez a Deutsch fajta népség. Nem Jézus keresztre feszítése a fő probléma velük.
Akitlosz
2024. január 26. 20:43
„Európában a birodalmi törekvések mindig hanyatláshoz vezettek” – REAKCIÓ Deutsch Tamással" Vagy hülye vagy hazudik. Azokon az utakon járunk ma is, amelyeket még a rómaiak építettek. Ez a tényállás. Miután összeomlott a Nyugat-Római Birodalom 500 évnyi sötét középkor következett, hatalmas visszaeséssel a gazdaságban, életszínvonalban kultúrában. Igazából az 500 év csak a gazdaságra vonatkozik, társadalmilag több volt, egészen a reneszánszig. Csak nemrég lett kinyomozva a klasszikus latin nyelv a keresztényeknek csak nagyon téves fogalmaik voltak róla 1200 éven át. Úgy egyetlen római sem beszélt, ahogyan a középkori vagy a mai keresztények.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!