Húsz percig tartott a frekvenciaper

2009. december 17. 19:37

A bíróság elnapolta januárra a Danubius keresetének tárgyalását.

2009. december 17. 19:37
A bíróság alig húsz perc után január 5-re napolta a Danubius Rádió Zrt. keresetének tárgyalását. A cég a közelmúltban kiterjesztette keresetét, ami - mint Vörös Orsolya, az ORTT jogtanácsosa a tárgyaláson mondta - "teljesen új helyzetet teremtett". Mint közölte, alperesként nem kaptak elegendő időt az új irat tanulmányozására. Szintén az idő szűkösségére hivatkozva élt hasonló indítvánnyal a másodrendű alperes, a hullámsávot hét évre elnyerő Advenio Zrt. jogi képviselője.
 
A tárgyalás után Oláh László, a Danubius Rádió Zrt. tulajdonosainak magyarországi képviselője elhárította az azzal kapcsolatos kérdést, hogy mi szerepel beadványukban. Egy, a dokumentumot ismerő forrás tájékoztatása szerint annak kimondását kérik, hogy jogi szabályokat sértő módon ítélte oda az ORTT a frekvenciát. Ezért a Danubius által korábban használt hullámsávon most a Class FM-et működtető Advenio Zrt. koncessziós szerződésének felmondását, valamint kártérítést kértek.
 
Ennél jóval több részlet látott napvilágot pár órával később, a nagyobbik vételkörzetű jogosultságot elvesztő Sláger Rádió Zrt. által indított per első tárgyalásán. A céget képviselő Kónya Imre a tárgyaláson annak a véleménynek adott hangot, hogy összeférhetetlenségi szabályokat sértett, valamint - ahogy azt egy médiahatósági előterjesztés is mutatja - irreális üzleti-pénzügyi ajánlatot tett a pályázó, ezért az ajánlat befogadása, nyertessé nyilvánítása, valamint a pályázóval való szerződéskötés is jogellenes volt.

Frekvenciabotrány: kezdődik a visszavágó
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!