Visszaszólt a Neo FM

2009. december 10. 12:46

A rádió nyílt levélben válaszolt a bíráló nagyköveteknek.

2009. december 10. 12:46
Nyílt levélben válaszoltak az október végén országos rádiófrekvenciát nyert Neo FM képviselői csütörtökön annak a kilenc nagykövetnek, akik egy hónappal ezelőtt közös nyilatkozatban kifogásolták a magyarországi „nem transzparens viselkedést”. Balázs Csaba, a tulajdonos econet.hu Nyrt. elnök vezérigazgatója és Kádár Tamás, az adót működtető FM1 Zrt. vezérigazgatója közölte: a tulajdonosok elkötelezett hívei az egyetemes demokratikus értékeknek és kiemelten fontos számukra a vállalkozás szabadsága, a tiszta verseny és az átláthatóság az üzleti folyamatokban. 
 
Felhívják a figyelmet arra is, hogy mindkét koncesszió hét évére a későbbi győztes ígérte százalékosan és összegszerűen is a legmagasabb műsorszolgáltatási díjat, márpedig „a pályázati felhívás egyetlen tényleges versenyelemet tartalmazott, amelynél sehol a világon nem ismernek objektívebbet, ez pedig a díjverseny”.
 
Balázs és Kádár visszautasítja az egykori Sláger Rádiót működtető cég és amerikai tulajdonosa „hetek óta tartó kampányát”, amelynek szerintük akaratukon kívül a közös levelet aláíró nagykövetek is részeseivé váltak; „felháborítónak tartjuk, hogy a vonatkozó jogszabályok megsértése miatt egyébként többször megbüntetett Sláger Rádió magát a magyar sajtószabadság védelmezőjeként tünteti fel” – írták. Szerintük „a Sláger Rádió aggodalmának valódi tárgya inkább az elszalasztott jövőbeli profit lehet, valódi célja pedig ebből eredően tisztán és kizárólag üzleti”. 
 
 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mrjoshua
2009. december 10. 17:03
Ez tetszik nekem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!