MTV-ostromlók: felfüggesztett

2010. január 11. 18:37

Nyolc vádlottnak indítványoztak felfüggesztettet a perben.

2010. január 11. 18:37
Közérdekű üzem működésének megzavarása miatt folyik eljárás a vádlottak ellen, akik között van, akit még hivatalos személy elleni erőszakkal vagy rongálással is vádolnak. Egy vádlottnak pénzbüntetést indítványozott az ügyész, egynek viszont bizonyítottság hiányában felmentést. A vádlottak többsége az ügyészség szerint kövekkel dobálta a tévé épületét, de volt olyan is, aki azt a padot fogta, amelyikkel a székház bejáratát próbálták betörni. Az egyik vádlott pedig azzal követte el a hivatalos személy elleni erőszak bűntettét, hogy egy rohamrendőrrel úgy akart társalogni, közben annak feltartott pajzsát lefelé nyomta. A vádlottak részben beismerték bűnösségüket, melyet sok esetben tévéfelvételek bizonyítottak.

Tanúként hallgatták meg többek között Baló Györgyöt, akinek a kocsija kiégett a székház ostromakor. Baló az esti műsor közben tudta meg, hogy ostromolják az épületet, az MTV pedig éjjel 2 körül szüntette be az adását, és akkor el is kellett hagyni az épületet, mert az oda betört randalírozók miatt veszélybe került a dolgozók biztonsága.
 
A per 40 vádlottal indult, közülük Ekrem Kemál György időközben elhunyt, volt, akinek az ügyét elkülönítették, három részítéletben pedig több, mint egy tucatnyi vádlottnak hirdetett első fokú, javarészt felfüggesztett szabadságvesztést kiszabó ítéletet a bíróság. Ezek egy része fellebbezések hiányában jogerőre emelkedett, letöltendőt eddig ketten kaptak, az ő ítéletük azonban nem jogerős. A következő tárgyaláson, pénteken várhatóan sor kerül a védőbeszédekre, a vádlottak utolsó szó jogán előadott védekezésére, azt követően pedig újabb tíz ember ügyében kihirdethetik az első fokú ítéletet. Néhány vádlott esetében még februárban is folytatódik a büntetőper. (MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!