Nyomoznak Bajnai ciprusi cégei után

2010. február 28. 09:10

A Nemzeti Nyomozó Iroda szerint felmerül, hogy adómegkerülési céllal értékesítette a Wallis a Dataplexet cipusi cégeken keresztül. Kezdeményezik, hogy az APEH is nyomozást indítson az ügyben - ez már a Magyar Telekomra is ki fog terjedni.

2010. február 28. 09:10
Felmerül az adómegkerülés több, korábban Bajnai Gordon által vezetett cég tevékenységével kapcsolatban. A Magyar Nemzet szerint az úgynevezett Dataplex-ügyletben 3 hónap alatt 2,7 milliárd forint nyereséget érhettek el az üzletbe bevett személyek, így a miniszterelnök mellett Kóka János sógora is.

A Dataplex Kft.-t a Wallis (Bajnai Gordon 2000 és 2005 között a Wallis vezérigazgatója volt) ciprusi cégeken keresztül adta el a Magyar Telekomnak. A rendőrség szerint a cég körüli ügyletek nem egyértelműek. A Nemzeti Nyomozó Iroda 2010. február 18-án készült jelentésének egyik mondata ugyanis így hangzik: „felmerül, hogy a ciprusi társaságok részére történt értékesítésnek csak adómegkerülési célja volt”.

A dokumentum szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda kezdeményezte azt is, hogy az APEH is indítson vizsgálatot az ügyben, amelynek a Magyar Telekom szerepére is ki kell terjednie a ciprusi cégek mellett, amelyekről azóta kiderült, hogy a szigetországban sem fizettek adót.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fóbia
2010. február 28. 19:02
Nem létezik! Ezek nem ilyenek! Nyakó, Török és Szabó Zoltán is megmondta,hogy ők a becsületesek és ők igen nagy gondolkodók! Nagyon félek hogy késnek a vizsgálatok és az emberek elveszítik a türelmüket és rövidesen az új kormány ellen fordulnak.
kalandféreg
2010. február 28. 09:48
Egyvalamit nem értek. Az eddig rém törvényesnek beharangozott "adóoptimalizálás" most hogyhogy elkezdte csipni az szervek szemét? Hogy cipruson nem adtak be bevallást, az a ciprusiak dolga. De nagyon kiváncsi lennék, mi lehet még a háttérben, mert ez igy önmagában sz.tem kevés pl. egy kormányzatilag alig befolyásolt NNI-nek
Dagobert
2010. február 28. 09:42
Van Magyarországon tisztességes politikus? /Na jó csak vicceltem!/
bmucsai
2010. február 28. 09:41
És vajon hány olyan gazember lehet még itt, akiből nem lett miniszterelnök?! Aki ugyanúgy adót csalt, milliárdokat lopott?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!