Bajnait is elérheti a nyomozás

2010. május 13. 09:58

A kormányfő volt cégeinek hárommilliárd forintos ciprusi ügylete mögött adócsalást sejt a Nemzeti Nyomozó Iroda.

2010. május 13. 09:58

Bajnai Gordon miniszterelnöki kinevezése előtt az akkor általa vezetett Wallis Zrt. 2,5 milliárd forintért megvásárolta a Dataplex informatikai céget, majd három hónap múlva ciprusi vállalkozásokon keresztül 5,1 milliárdért értékesítette a Magyar Telekomnak. A cégek a Magyar Nemzet birtokába jutott információk szerint nem nyújtottak be adóbevallást Cipruson.

A hárommilliárd forintos ügylet mögött adócsalást sejtett a Nemzeti Nyomozó Iroda, ezért céginformációkat kért a ciprusi társszervektől. A kért adatok megérkeztek, a nyomozást a Vám és Pénzügyőrség vette át.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nybo
2010. május 13. 10:12
Akkor pislogna csak igazán Bajnai, ha megjelennének nála a vezetőbilinccsel :))) Egyébként ha adót csalt, vigyék. Az mutatná, hogy tényléeg jogállam van, s a felső vezetőket is eléri az igazságszolgáltatás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!