A szocialisták Orbán képét is kirakatnák

2010. július 05. 14:11

Orbán Viktor portréját is kitetetné az állami szervek épületeiben, valamint a miniszterelnök születésnapját ünnepnappá nyilvánítaná az MSZP. Kiderült az is, Sólyom László és az Alkotmánybíróság nem függeszti ki a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatát.

2010. július 05. 14:11

Jól látható helyen ki kell helyezni a Nemzeti Együttműködést Megtestesítő Személy (NEMESZ), Orbán Viktor portréját és életútjának rövid összefoglalását” - olvasható abban a törvényjavaslatban, amit tizenkét szocialista képviselő nyújtott be a parlamentnek hétfőn. A javaslatban az is szerepel, hogy Orbán Viktor születésnapját, május 31-ét ünnep- és munkaszüneti nappá nyilvánítja az országgyűlés. Az MSZP-s indítvány a független intézményekben, valamint az iskolákban és az egyetemekben is kötelezően kifüggesztetné Orbán portréját. A javaslat benyújtói között van Lendvai Ildikó, Kovács László, Molnár Csaba és Gyurcsány Ferenc is.

Sokan nem tették még ki

Ami az eredeti Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatát illeti, az egyelőre nem kerül ki az államfői hivatal falára. A Köztársasági Elnöki Hivatal az Origónak azt mondta, a következő államfő feladata lesz meghozni a döntést, hogy kifüggesztik-e a nyilatkozatot vagy sem. Ebből következik, hogy Sólyom László mandátumának lejártáig, tehát augusztus 5-ig nem függesztik ki a nyilatkozatot. A többi független intézmény közül a Magyar Nemzeti Bank megfontolja a kifüggesztést, az Alkotmánybíróság viszont hétfőn úgy döntött, nem kér a nyilatkozatból. A Legfőbb Ügyészség még egyeztet a Legfelsőbb Bírósággal, aki viszont az Országos Igazságszolgáltatási Tanács döntésére vár.

Az ombudsmanok még nem döntöttek, az Állami Számvevőszék pedig későbbre ígért választ az Origónak. Az APEH-nál már folyamatban van a nyilatkozat kifüggesztése. A Főpolgármesteri Hivatal kifüggeszti a nyilatkozatot, sőt még a kerítésre is raknak nyomtatványokat, ugyanis a főváros vezetése ezzel is segíteni kívánja, hogy az emberekhez minél nagyobb számban eljusson a kormány üzenete. A városvezetés üres papírokat is kirak majd a nyilatkozat mellé, hogy az emberek felírhassák rájuk az üzeneteiket a kormánynak.

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2010. július 06. 21:04
"A szocialisták Orbán képét is kirakatnák" Tegyék hiszen nyolc éve csak vele foglalkoznak..
picur3ka
2010. július 06. 20:53
Meg az is egy hasznos barom - hogy lenini szofordulattal eljek - aki ezt a kepet gyartotta, kitalalta.
picur3ka
2010. július 06. 20:52
Kulonben, mi a franc van, ha ki kellene fuggeszteni Orban kepet? Az amerikai elnok kepe ott log mindenhol. Egy csapat hulye, aki irigykedik, s vernyakol savanyu szolo helyzeteben, semmi csuda mas. Igen kellemetlen nekik, de nehogy mar osztozzunk a folotti fajdalmukban, hogy a Zorban nepszerubb, mint ok. Szopjanak r***** F****!
slomovicz
2010. július 06. 20:19
Sokan nem tették még ki Ami az eredeti Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatát illeti, az egyelőre nem kerül ki az államfői hivatal falára. A Köztársasági Elnöki Hivatal az Origónak azt mondta, a következő államfő feladata lesz meghozni a döntést, hogy kifüggesztik-e a nyilatkozatot vagy sem. A felsorosból nekem nem az jön le hogy " sokan" . Az elnöki hivatal is azt monta hogy " a következő államfő feladata lesz meghozni a döntést, hogy kifüggesztik-e a nyilatkozatot vagy sem. " Ezen mit nem lehet érteni? Ez volna a " sokan"? - tudom a kommunistát , legkevésbé a tények zavarják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!