Fidesz: Az emberek akarták, hogy a nyilatkozat falra kerüljön

2010. július 03. 18:15

„Mivel a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozata az emberek akaratának elismeréséről szól, ezért ott a helye, ahol az emberek gyakran megfordulnak, vagyis a közintézményekben” – húzza alá Szijjártó Péter, miért kell kitenni a politikai nyilatkozatot. A nagy port kavart rendeletet az MSZP a Horthy, a Jobbik a sztálini rendszerhez hasonlítja, az LMP pedig félelemkeltésről beszél.

2010. július 03. 18:15

Szijjártó Péter álláspontja szerint az emberek akarták, hogy a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozata a közintézmények falára kerüljön. Az Orbán Viktor által aláírt kormányrendelet értelmében az önkormányzatok, katonai szervek, bíróságok, ügyészségek, okmányirodák épületeinek, de még a Magyar Nemzeti Bank falára is ki kell tenni a nyilatkozatot.

Az ellenzéki pártok élesen bírálták a kormánypárt döntését, így a Fidesz közleményben indokolta azt: „A magyar emberek egy új rendszert alapítottak az országgyűlési választáson. Ez akkor is így van, ha az ellenzéki pártok ezt mind a mai napig képtelenek elfogadni. A Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatának elfogadásával az Országgyűlés az emberek akaratát ismerte el. Mivel tehát az emberek akaratának elismeréséről van szó, a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatának ott a helye, ahol az emberek gyakran megfordulnak, vagyis a közintézményekben.”
 

Összesen 176 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kutyi
2010. július 04. 16:42
Igaza van a Fidesz közleményének, ott kell kifüggeszteni "ahol az emberek gyakran megfordulnak" Majd elolvasom reggelente a latrinán.
Tau bácsi
2010. július 04. 16:15
Föl kéne végre ébredni, és ezt a hülye kommunikációs kampányt (Nemzeti...) be kéne fejezni, mielőtt végleg bolondot nem csinál magából a Fidesz. A ZEMBEREK nem nemzeti együttműködésre vágynak, hanem arra, hogy az élet visszatérjen a normális kerékvágásba, és békében hagyják őket dolgozni. Egy olyan kormányra vágynak, amely kiszámítható keretek között marad, és nem borzolja havonta új hülyeségekkel az életüket. Ebből lett elegük, ezért vesztett az MSZP és ezért tűnt el a süllyesztőben az SZDSZ. Nagy lehetőség előtt állunk, kár volna elszabni.
kérdés
2010. július 04. 13:34
Na, felriadt a F. Teuton Kaffka...
Nemhivo
2010. július 04. 12:45
...." Igazad van, ez nem feltétlenül gyűlölet"... Értékelem, hogy beismered a csúsztatásod.... Tahóktól tahózást az elfogyó érveknek tudom be...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!