Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Petrétei: Gyurcsány nem utasított

2010. július 07. 19:32

Az egykori igazságügyi és rendészeti miniszter állítja, rajta keresztül nem utasította a rendőrséget 2006 szeptemberében Gyurcsány Ferenc. Petrétei Józsefet szerdán hallgatta meg az emberi jogi bizottság albizottsága.

2010. július 07. 19:32

Mint ismert, Petrétei 2006 szeptemberében le akart mondani miniszteri tisztségéből, ám azt Gyurcsány Ferenc miniszterelnök nem fogadta el.  Akkori szándékát azzal indokolta az egykori rendészeti miniszter, hogy valakinek vállalnia kellett a felelősséget, amiért a rendőrség kudarcot vallott a Magyar Televízió székházának ostromakor.

Az emberi jogi bizottság elmúlt nyolc év szabadságjogokkal kapcsolatos jogsértéseket vizsgáló albizottságának szerdai ülésén a volt tárcavezető többször is leszögezte: rajta keresztül Gyurcsány Ferenc nem adott utasítást a rendőrségnek. Hozzátette: konkrét utasításokat ő maga sem adott, mert rendőrszakmai kérdésekbe nem kívánt beleszólni.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hori77
2010. július 08. 10:30
szánalmas patkány gyurcsány nem vállalja a felelősségét!
slomovicz
2010. július 07. 23:55
Meg vannak a jegyzökönyvek, fog ez a jóember még " énekelni". A szociknál két fázis van,- először bizva az érinthetetlenségükben, még szabadlábon felháborodva . Bekerülve a börtönbe, már egyből nem akarják , más helyett leülni az öt évet, és elkezdenek csicseregni. Igy volt ez a BKV ügyekben is. Még mindig van ideje a bizonyitékokat begyüjteni és átadni az ügyészségnek. Egész jogászcsoport dolgozik ezen.
elfelejtette
2010. július 07. 20:06
"Mint ismert, Petrétei 2006 szeptemberében le akart mondani miniszteri tisztségéből, ám azt Gyurcsány Ferenc miniszterelnök nem fogadta el." Kemény harc lehetett. Létezik olyan, hogy valaki akarata ellenére miniszter marad?
Deunan
2010. július 07. 20:00
Nem utasította, hanem szépen, barátilag megkérte.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!