MTV-ostrom: Toroczkai felel a károkért

2011. január 27. 15:32

A Fővárosi Ítélőtábla döntése értelmében Toroczkai László felel a 2006 őszi MTV-ostrom során a rendőrségi eszközökben okozott károkért.

2011. január 27. 15:32

A BRFK azért indított tízmilliós kártérítési pert a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tiszteletbeli elnöke ellen, mert álláspontja szerint a férfi szervezője volt a Szabadság téri eseményeknek, és így felel is az ott történtekért.

Korábban az első fokon eljárt Fővárosi Bíróság kétszer is elutasította a BRFK érvelését és keresetét. A Fővárosi Ítélőtábla ugyanakkor csütörtökön a rendőrségnek adott igazat. A polgári per a kártérítés összegszerűsége vonatkozásában bizonyítással folytatódik majd első fokon.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
de karatna
2011. január 27. 23:00
Az ítélet akkor áll az igazságosság talaján, ha ezzel párhuzamosan Gyurcsány teljes vagyonelkobzás hatálya alá kerül!
buckafej
2011. január 27. 22:38
Nem tudom Toroczkai provokátor, spicli, vagy magától ilyen hülye. De ha Budaházy folyamatosan szív, ez az ökör is kapja már meg a magáét. És valóban ő hívta a TV-hez a népet. Semmit nem ért el vele, csak a napokkal későbbi rendőri megtorlásokat. Szerintem egy fasz, megérdemli.
ursula
2011. január 27. 22:12
Aki a 2006-os eseményeket előidézte (Gyurcsány és bandája) és aki profitált belőle (Orbán és bandája) bezzeg szóba sem kerül, ugye? És még csodálkoznak egyesek, hogy az igazságszolgáltatásban már senki sem bízik? Hogy a bíróság, az ügyészség döntéseit mindenki fenntartásokkal, kétkedéssel fogadja? Szinte senki nem hisz a pártatlanságukban. Ez az általános hitelvesztés pedig kurva nagy probléma!
müller
2011. január 27. 19:48
Előrebocsájtom, hogy nem vagyok sem jobbikos, sem a tőlük is jócskán jobbra (vagy sok esetben talán inkább az anarchia irányába) álló Toroczkai-féle csapatot sem kedvelem, de egy valamit nem értek: azért, mert T. hívta a székház elé az embereket, azzal kizárólag ő felel az ott megjelentek tetteinek következményeiért ? Mert arról nem hallottam, hogy ő felbujtott volna bűncselekmények elkövetésére. Hogy működik ez jogilag ? Ha valaki szervez egy tömegrendezvényt, akkor az ott résztvevők tetteiért a szervező felel ? Nem azok, akik elkövetik a tetteket, személyekre lebontva, a tettek súlya szerint ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!