Stadler ismét bíróság előtt

2011. február 09. 08:50

Az akasztói vállalkozót visszaesőként akár 12 évre is ítélheti a bíróság: ismét áfacsalással vádolják. Stadler fiktív számlákat gyártott az ügyészség szerint, valamint nem fizetett be 67 millió forint társasági adót sem. Stadler teljesen ártatlannak vallja magát.

2011. február 09. 08:50
Csalás és közokirat-hamisítás vádja miatt áll ismét bírái elé az akasztói vállalkozó, Stadler József. Stadlert visszaesőként akár 12 évre is ítélhetik Kecskeméten: a vád szerint 35 fiktív számlát gyártott, ezzel 25 millió forintot igényelt vissza jogtalanul. Stadler két cége nem fizetett be nyolcmillió forint áfát, valamint 67 millió forint társasági adót sem.
 
A vállalkozó ellen 1997-en szintén jogtalan áfa-visszaigénylések miatt indítottak eljárást, 2003-ban 4 év 6 hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélték. 2005-ben jó magaviselet miatt korábban szabadult, majd Solton áruházat nyitott. Az ügyészség szerint boltjába számla nélkül érkezett az áru, majd hamis számlákat állított ki. A szabadulásom után a solti áruházamba szállított árukat átvettem és kifizettem - közölte Stadler, aki teljesen ártatlannak vallja magát.
 
Szerdán Stadlert és két társát, február 16-án a tanúkat és a szakértőket hallgatja meg a bíróság, február 23-án pedig ítéletet is hirdethetnek.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
wartog
2011. február 10. 06:41
tarthatnám jópofának az "Öreg"-et, de nekem nem megy, sajnos, mivel a mi pénzünket lopta el.Az állam beszedte, ő meg kiigényelte, kicsalta.Pusztuljon.Azokat a pénzeket valakik befizették. Szal. lehet szemberöhögni az államot, a bíróságokat, de inkább nem érdemes.Most szépen elszáll minden.Tőlem vette el, meg tőled.
red label
2011. február 09. 16:17
Józsi bácsi eredeti foglalkozása, juhász! Ő igazán ismerheti azt a közmondást, hogy "kutyából, nem lesz szalonna"!
drieno
2011. február 09. 09:47
így jár az, aki nem az oszkótól kap adóelkerülő tanácsokat
Dr. Kotász
2011. február 09. 09:16
Szegény Stadler,nem iratkozott be a Tátrai féle zeneiskolába szolfézsra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!