HM-lakásmutyi: 750 millió lehet a kár

2011. március 24. 08:54

A Honvédelmi Minisztérium és a honvédség vezetői valós áruk töredékéért vásárolhatták meg szolgálati lakásaikat az elmúlt ciklusokban.

2011. március 24. 08:54

A szolgálati ár töredékéért vásárolhatták meg a Honvédelmi Minisztérium és a honvédség felső vezetői szolgálati lakásaikat az elmúlt ciklusokban. Emiatt 750 millió forintos vagyonvesztés érhette a tárcát - írja a Magyar Nemzet.

Gömbös János egykori miniszteri biztos, akinek Juhász Ferenc minisztersége idején a honvédségtől leselejtezett katonai eszközök értékesítésének koordinálása volt a feladata, 30 milliós lakás vásárolhatott meg 8 millió forintért, Havril András volt vezérkari főnök pedig 43 milliós lakást 13 millióért. A Magyar Nemzet további 14 esetet sorol fel, közte Fapál László volt közigazgatási államtitkárét, aki 66 milliós lakást vehetett meg 22 millióért.

Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos húsz egykori vezető lakásváráslásairól már bekérte az adásvételi szerződéseket és egyéb dokumentumokat Hende Csaba honvédelmi minisztertől.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vetteszette
2011. március 24. 12:37
Nekik járt! Jogilag minden rendben, kar széttárva..., nekünk meg a szánk járhat. Amit egy-egy patkány ellopott, az egy tisztességes kétkezi munkás egész élete munkája. Többek között ezért is kell tisztába tenni azt az alaptörvényt. Ne legyen ilyen-olyan jogcímen "juttatható" állami javakból. Visszafizettetni az utoksó vasig!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!